Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers savu biroju veidos uz Latvijas Attīstības aģentūras (LAA) bāzes un aģentūru tuvākajā laikā reorganizēs. Par to trešdien Šlesers vienojās ar premjeru Einaru Repši, žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidenta (MP) biedrs.
Repše pēc sarunas žurnālistiem pauda viedokli, ka Attīstības aģentūras darbs līdz šim nav bijis apmierinošs, bez redzamiem rezultātiem, tādēļ MP biedra funkciju nodrošināšanai aģentūru reorganizēs un paplašinās tās darbības loku. Šlesers atzina, ka Attīstības aģentūra par savu nākotni vēl nav informēta.

"Šeit ir runa nevis par likvidāciju, bet par darbības paplašināšanu un attīstību, par reorganizāciju, iespējams, mainot nosaukumu," sacīja Repše, paužot cerību, ka reorganizētā struktūra patiesi rūpēsies par Latvijas valsts attīstību.

LAA, kļūstot par Šlesera biroju, koordinēs ministriju darbu tautsaimniecības attīstības veicināšanā, taču nepārņems ministriju funkcijas. "Tā nebūs ministrija," apgalvoja Šlesers, tomēr norādot - "šim birojam ir jābūt pietiekami efektīvam, lai šo procesu varētu koordinēt". "Par cipariem un cilvēku skaitu" viņš informēs vēlāk, kad būs iepazinies ar LAA līdzšinējo darbību.

Šlesers kritizēja LAA, ka tā tikai " organizēja kaut kādus braucienus uz ārzemēm, kaut kādus bukletus izdeva, informēja, darbojās vairāk kā tāds informācijas birojs, tā nekad nevirzīja tautsaimniecības projektus, neattīstīja valsts ekonomiku". Tādēļ viņš ir pārliecināts, ka aģentūras funkciju pārņemšana MP biedra paspārnē ir vajadzīga.

Viņš pauda pārliecību, ka vienkāršāk ir nodot LAA funkcijas MP biedra vadībā, "nevis kaut kāda aģentūras vadītāja vadībā".

Šlesers arī uzskata, ka no viņa puses šādu funkciju uzņemšanās ir "liela uzdrīkstēšanās", un ir gatavs Latvijas iedzīvotājiem atskaitīties par uzlabojumiem valsts tautsaimniecībā.

MP biedrs tuvākajā laikā plāno izveidot arī īpašu komisiju ministru līmenī valsts ekonomikas stratēģijas plāna izstrādei. Strādāt komisijā Šlesers plāno aicināt ekonomikas, finanšu, ārlietu, satiksmes, vides, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrus, kā arī Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču. MP biedrs pieļāva, ka pirmā komisijas tikšanās varētu būt pirmdien.

"'Šī komisija būs ļoti spēcīga struktūra, kam būs jālemj par tautsaimniecības stratēģiju," sacīja MP biedrs, pieļaujot arī funkciju pārdali starp ministrijām un ministriju darbinieku skaita samazināšanu "darba efektivizēšanas" vārdā.

1993.gadā izveidotās LAA mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi, piesaistīt tiešās ārvalstu investīcijas un veicināt Latvijas preču un pakalpojumu eksportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!