Foto: LETA

Saeimā neiekļuvusī Aināra Šlesera vadītā partija "Vienoti Latvijai" parlamenta vēlēšanām tērējusi 440 157 eiro, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtā vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija.

Partija ienākumos guvusi 382 549 eiro, un tie visi bijuši ziedojumi.

Vēlēšanām kopumā tērēti 440 157 eiro. Visvairāk partijai izmaksājusi reklamēšanās komerciālajā radio - 109 299 eiro.

Priekšvēlēšanu izdevumu apmērs, uz kuru attiecās ierobežojumi, partijai bija 255 630 eiro.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periods ilga no 7.jūnija līdz 4.oktobrim. Šajā periodā partija priekšvēlēšanu izdevumiem drīkstēja izlietot summu, kas nepārsniedz 422 997 eiro, ja partija iesniegusi savu deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām visos vēlēšanu apgabalos.

Saskaņā ar likumu minētais priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojums attiecas uz partiju izdevumiem par reklāmas izvietošanu, kā arī labdarības pasākumu finansēšanu, sponsorēšanu, izmaksājot pabalstus un veicot ziedojumus.

Ierobežojumi nav noteikti šādiem ar kampaņu saistītiem izdevumiem - pasta pakalpojumu izmantošanai, visu veidu reklāmas materiālu sagatavošanai, vēlēšanu kampaņas plānošanai un organizēšanai, vēlēšanu kampaņā iesaistīto personu darba algas izmaksām, kustamas un nekustamas mantas īrēšanai vēlēšanu kampaņas vajadzībām, kā arī laikrakstu publicēšanai vēlēšanu kampaņas vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!