Foto: F64
Šlesera Reformu partija LPP/LC pēc neveiksmīgā starta 11.Saeimas vēlēšanām uzdevusi nodaļām reģionos izvērtēt situāciju un nākt klajā ar redzējumu par partijas nākotni, sacīja partijas preses sekretārs Ģirts Dripe.

"Gaidīsim rezonansi no biedriem reģionos. Partija pašlaik ir krustcelēs, tāpēc nodaļām ir lūgts nākt klajā ar priekšlikumiem," teica Dripe.

Viņš prognozēja, ka biedru noskaņojums par darbības turpināšanu vai partijas likvidēšanu varētu kļūts zināms, iespējams, jau nākamajā nedēļā.

Dripe apliecināja, ka Šlesera Reformu partija LPP/LC jau līdz decembrī gaidāmajam kongresam nomainīs atpakaļ nosaukumu uz LPP/LC. Partijas nosaukuma maiņa bija saistīta ar jaunas partijas dibināšanu, ko pēc prezidentūras beigām nodibināja eksprezidents Valdis Zatlers, iekļaujot nosaukumā savu uzvārdu.

Iepriekš partijas līderis Ainārs Šlesers ir pavēstījis, ka pēc neveiksmīgā starta vēlēšanās partijas kongresā 1.decembrī paziņos par atkāpšanos no priekšsēdētāja amata.

"1.decembrī paziņošu, ka atkāpjos no partijas priekšsēdētāja amata, bet man vienlaicīgi interesē partijas biedru viedoklis, ko viņi par to visu domā, kāda būs viņu analīze par notikumiem valstī. Vienmēr esmu bijis komandas cilvēks un nekad neesmu nodevis un pametis savus partijas biedrus. Kopīgā partijas pozīcija būs izšķirošais manam lēmumam par nākotni politikā," norādījis Šlesers.

Saeimas ārkārtas vēlēšanās Šlesera Reformu partija neieguva nevienu mandātu, bet kārtējās 10.Saeimas vēlēšanās tā startēja kopā ar Tautas partiju, izveidojot apvienību "Par labu Latviju". Saeimā tai bija astoņi deputāta mandāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!