Foto: DELFI

Saskaņā ar Latvijas Televīzijas rīcībā esošo informāciju, bijušā Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" līdera, oligarha Aināra Šlesera vadītā partija "Vienoti Latvijai" rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās plāno kopīgu sarakstu ar "Saskaņas centru" (SC).

Par to sestdien, 22. februārī vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", kura rīcībā esošā informācija liecinot, ka no apvienotā saraksta 12. Saeimas vēlēšanās plāno startēt vairāki bijušie Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" un Tautas partijas līderi.

Pats Šlesers gatavojoties startēt Vidzemes vēlēšanu apgabalā, bet Kurzemē viens no apvienotā saraksta līderiem varētu būt kādreizējais Andra Šķēles biroja vadītājs un izbijušais pašvaldību ministrs Edgars Zalāns. Tāpat no kopīgā saraksta vēlēšanās varētu startēt arī ekspremjers Ivars Godmanis, kurš patlaban ir Eiropas Parlamenta deputāts.

"Delfi" jau ziņoja, ka Godmaņa izredzēm uz atkārtotu ievēlēšanu Eiropas parlamentā punktu pielika Zaļo un zemnieku savienības lēmums neuzņemt ekspremjeru savās rindās.

Šlesera tuvināšanās ar SC sākās jau 2009. gadā, kad pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā tika izveidota SC un Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" koalīcija. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!