Foto: LETA

Caurkritušais politiķis, uzņēmējs Ainārs Šlesers, kurš vasarā paziņoja par iespēju atgriezties politikā, tagad apgalvo, ka pagaidām politika viņu nevilina un viņa iesaistīšanās diskusijās par uzturēšanas atļaujām investoriem neesot saistīta ar nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Šlesers laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" paudis: "Esmu pietiekami jauns, lai neteiktu kategorisku nē politikai, tomēr pagaidām man nav plāna atgriezties."  "Mana parādīšanās medijos ir tikai atbildes reakcija [uz Nacionālās apvienības piedāvājumiem likvidēt uzturēšanas atļauju "tirdzniecību"]. Nevajag meklēt slēptos zemtekstus, tam nav sakara ar nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Es lielajai politikai nesaku ne jā, ne nē, tomēr pagaidām man nav plānu atgriezties," uzsvēris Šlesers, akcentējot, "man, kurš šo sistēmu ieviesa, ir svarīgi, kas notiek tālāk". 

Jau vēstīts, ka vasarā intervijā laikrakstam "Diena" Šlesers paziņojis, ka  pašreizējā vadība nepiedāvā Latvijai nekādu ekonomisko izrāvienu un tāpēc viņš domājot par atgriešanos politikā. "Man nav ticības, ka pie varas esošie spēs arī 2014. gada rudens vēlēšanās piedāvāt kaut kādu Latvijas attīstības vīziju, kurai Latvijas iedzīvotāji būtu gatavi noticēt. Tāpēc es aizvien vairāk sāku domāt par iespēju atgriezties aktīvajā politikā," toreiz paudis Šlesers.

Šlesera ienākšana politikā notika 1997.gadā, kad viņš neilgi pirms vēlēšanām dibināja Jauno partiju, un tā 7.Saeimas vēlēšanās ieguva 7,3% balsu un astoņas vietas parlamentā.

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, tagad Saeimas deputāts, 2011.gada maijā rosināja atlaist 10.Saeimu, jo tā nolēma neļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam kratīt Šlesera dzīves vietas. Ārkārtas Saeimas vēlēšanās LPP/LC startēja pati, tiesa, nomainot nosaukumu uz "Šlesera reformu partija - LPP/LC", taču parlamentā neiekļuva. Šlesera vārdu saista arī ar tā dēvēto "oligarhu lietu", kura gan vēl ir izmeklēšanas stadijā.

Pirms 11. Saeimas ārkārtas vēlēšanām LPP/LC partijas nosaukums tika papildinātas ar tās līdera Aināra Šlesera vārdu. Partija vēlēšanās nepārvarēja 5% barjeru un saņēma tikai 2,41% vēlētāju atbalstu jeb 21 935 balsu, tādējādi neiekļūstot 11.Saeimas sastāvā. 2011.gada 1.decembrī Šlesera reformu partijas LPP/LC kongresā tika nolemts partijas darbību izbeigt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!