Foto: F64
Partijas LPP/LC priekšsēdētājs, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers rekomendē partijas jauniešu organizācijai "Pirmie" atturēties no iniciatīvas kuplā skaitā pievienoties protestētāju "telšu komūnai" pie valdības ēkas.

Šlesera pārstāvis Ģirts Dripe portālam "Delfi" pastāstīja, ka jauniešu organizācija ir neatkarīga vienība un savu rīcību ar partiju nav saskaņojusi. Šlesers uzskata, ka biedrības pārstāvji ar ieceri aptuveni 50 cilvēkiem ar teltīm piebiedroties protestētājiem "jauniešu maksimālismā nedaudz pārcentušies savā darbībā".

Lai arī LPP/LC ir opozīcijā valdībai, tomēr Šlesers atbalsta politiskas cīņas tās ietvarā, nevis politikas "iznešanu ielās", norādīja Dripe.

Jauniešu plānotais pasākums Rīgas domē pašlaik nav saskaņots un dome arī nav saņēmusi pieteikumu šādai akcijai, portāls "Delfi" noskaidroja domē.

Jau ziņots, ka "Pirmie" piektdienas vakarā plāno piebiedroties desmit protestētāju teltīm pie Ministru Kabineta ēkas Brīvības ielā un pavadīt tur nedēļas nogali.

Pirmais protestētājs Gints Gaiķēns savu telti uzslēja 30.novembrī un kopš tā laika viņam piebiedrojas arī citi ar valdības politiku neapmierinātie. Gaiķēns prasīja premjeram veicināt darbavietu radīšanu un arī ieviest mažoritāro vēlēšanu sistēmu. Uz to premjers viņam skaidroja valdības plānus uzņēmumu atbalstam un aicināja protestu pārtraukt.

Daži no "telšu komūnas" iemītniekiem ir pieteikuši badastreiku, savukārt citi to pārtraukuši. Vienu no protestētājiem ceturtdien nogādāja slimnīcā, taču vēlāk viņš atgriezās "telšu komūnā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!