Foto: LETA
LPP/LC, atšķirībā no Tautas partijas netaisās likvidēties, bet gatavosies rudens vēlēšanām un startēs tajās kā pastāvīga partija, telekompānijas LNT raidījumā „900 sekundes” pastāstīja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers.

„Mēs ieņemam vadošos amatus daudzās Latvijas pašvaldībās, esam viena no divām vadošām Rīgā, vadām Jūrmalas, Jēkabpils, Daugavpils domes," savas partijas spēku skaidroja politiķis, norādot, ka pirms katrām vēlēšanām viņa pārstāvētajam politiskajam spēkam  nav bijuši augsti reitingi, „bet vienmēr tā ir sanācis, ka guvuši zināmu vēlētāju atbalstu".

Uz jautājumu, ko LPP/LC piedāvās vēlētāju atbalsta gūšanai, Šlesers skaidroja, ka šajā laikā, kad populisms gūst virsroku un ir modē cīnīties pret jebko, daudzi vēlētāji varētu vēlēties redzēt vīziju, kā attīstīt valsti un uzlabot ekonomiku. To piedāvās LPP/LC.  Tāpat Šlesera partijas spēks esot ideoloģija - iestāšanās par tradicionālām ģimenes vērtībām, „ar ko iesim uz vēlēšanām".

Asu kritiku intervijā Šlesers veltīja bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram. Šlesers norādīja, ka visi nopietnie iespējamie Zatlera partijas biedri no dalības tajā atsakās, kā piemērus minot Darba devēju konfederācijas priekšnieci Elīnu Eglu un bijušo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. Tāpēc Zatlers aiz izmisuma partijas nosaukumā licis savu uzvārdu, lai apietu pats savu lēmumu par lokomotīvju principa aizliegšanu vēlēšanās. Šlesers ironizēja: „Ja partija sauktos tikai „reformu", daudzi vēlētāji paskatītos - eu, tur tak nav neviens nopietns cilvēks!"

Zatlers neko neesot līdz šim pateicis par to, kāda būs viņa ekonomikas politika, kāda būs pensiju politika. Ejot politikā, vairs nebūšot iespējams atrasties tādā situācijā kā prezidentam - „iznāk, nolasa paziņojumu, neatbild uz jautājumiem un aiziet," brīdināja Šlesers.

Asus vārdus Šlesers teica arī par „Vienotību", kura pēc Šlesera domām ir zaudētāja no Zatlera nākšanas politikā, jo „Vienotība" vienmēr ir bijuši „pret", kamēr nu šo nišu aizņēmis Zatlers. Tāpēc Šlesers prognozē jaunu pārbēdzēju vilni no „Vienotības" pie Zatlera.

Tomēr, ja vēlēšanās Zatlers iegūšot lielu pārstāvniecību, Šlesers gatavs respektēt sabiedrības lēmumu, un tad Zatlers varēšot diktēt noteikumus. Bet ja ne - būs jārēķinās ar Šleseru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!