Foto: DELFI
"Būs jauna politiskā apvienība. Jautājums ir, kas būs tās sastāvā," žurnālistiem ceturtdien sacīja LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers, norādot, ka jau notikušas sarunas ar vairākiem lielo uzņēmumu vadītājiem, tāpat sarunas par konsolidāciju turpināsies ar Tautas partiju (TP).

Pēc Šlesera teiktā, ja veiksmīgi izdosies LPP/LC un TP sadarbība nodokļu iniciatīvas jautājumos, tad tas varētu būt par pamatu ciešākai sadarbībai starp abām partijām. Abus politiskos spēkus varētu vienot vēlme aizstāvēt uzņēmēju intereses pret "kreiso, sociālistisko piedāvājumu no "Vienotības" puses, kas vienīgo risinājumu problēmām saskata nodokļu celšanā".

"Ļoti daudzi no uzņēmējiem ir gatavi iesaistīties aktīvajā politikā," paziņoja Šlesers, gan atsakoties nosaukt kādus vārdus, nedz apstiprinot, nedz noliedzot sarunas, piemēram, ar SIA "Latvijas Mobilais Telefons" vadītāju Juri Bindi, savukārt teorētiski pieļaujot iespēju, ka "Lido" ēdināšanas tīkla īpašnieks Gunārs Ķirsons varētu strādāt Saeimā, startējot vēlēšanās. "Parlamentā ir daudz ārstu, skolotāju, kas ir labi, bet nav uzņēmēju, nav cilvēku, kas aizstāv šo cilvēku intereses," pauda Šlesers.

Vaicāts, vai jaunā politiskā spēka prioritāte nebūs tikai lielo uzņēmēju interešu lobēšana, Šlesers norādīja - "jo vairāk lielo uzņēmēju, jo vairāk mazajiem un vidējiem ir vēlme kļūt par lielajiem".

Savukārt lūgts izskaidrot prioritāšu maiņu attiecībā uz politiskajiem partneriem, sākotnēji par tuvāko sadarbības partneri saucot "Saskaņas centru", bet tagad runājot par iespējamu ciešāku sadarbību ar TP, Šlesers uzsvēra, ka ir starpība, vai divas partijas sadarbojas, piemēram, koalīcijā Rīgas domē, vai arī tiek veidota politiskā apvienība. "Mūsu attiecības ar "Saskaņas centru" nemainīsies, paliks pragmatiskas un konstruktīvas," sacīja Šlesers, norādot, ka vislabākais nākamās valdības modelis pēc vēlēšanām būtu jaundibināmā politiskā apvienība un SC.

Šlesers gan izvairīgi atbildēja, vai pats varētu startēt jaunās politiskās apvienības sarakstā un vai LPP/LC biedri balsotu par sarakstu, kura priekšgalā ir, piemēram, Andris Šķēle (TP). Šlesers uzsvēra - par to, vai viņš startēs, vai nē, lems partija LPP/LC kongresā. Neatkarīgi no šī lēmuma Šlesers būs premjera amata kandidāts. Tāpat Šlesers pauda pārliecību, ka sadarbību ar TP, ja šāds lēmums tiks pieņemts, akceptēs visa partija, tostarp arī "Latvijas ceļa" biedri. "Vairs nav LPP/LC apvienība, ir viena partija, būs viens lēmums," pauda Šlesers.

Viņš arī noraidīja izskanējušās prognozes par to, ka LPP/LC un TP, izveidojot jaunu politisko apvienību, censtos izvairīties no soda par priekšvēlēšanu izdevumu pārtēriņu 9.Saeimas vēlēšanās. "Katra partija juridiski paliks. Jauna organizācija neatbrīvos no iepriekšējām saistībām, " apgalvoja Šlesers.

Jau vēstīts, ka jau notikušas LPP/LC un TP vadības tikšanās, kurā partijas vienojušās sākotnēji sadarboties ciešāk parlamentā, kā arī vērtēt iespējas vēl ciešākai sadarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!