Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) nenoliedz iespēju daļu no SIA "Lattelecom" privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem novirzīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanai.
Šlesers gan norādīja, ka valdība vēl nav pieņēmusi lēmumu, kā no privatizācijas iegūtie līdzekļi tiks sadalīti.

""Lattelecom" vēl nav privatizēts - kad privatizācija būs pabeigta un līdzekļi iegūti, tad arī lemsim, kā tos sadalīt," sacīja Šlesers, uzsverot, ka nevar dalīt līdzekļus, kas vēl nav pieejami.

Latvijas inteliģences pārstāvji ir vērsušies pie valdības un Saeimas ar aicinājumu turpināt īstenot LNB projektu un "neapturēt jaunās LNB ēkas būvniecību laika posmā, kad sabiedrība jau vairāk nekā desmit gadus ir ticējusi un atbalstījusi LNB projekta īstenošanu ar ziedojumiem vairāk nekā pusmiljona latu vērtībā, kad ir veikti visi iepriekš nepieciešamie sagatavošanas darbi gan no Kultūras ministrijas, gan no valsts aģentūras "Jaunie trīs brāļi" puses".

Zinot, ka plānota SIA "Lattelecom" privatizācija, valdība tiek aicināta "nopietni izvērtēt jomas, kurās ieguldīt privatizācijā iegūtos līdzekļus". Pēc aicinājuma autoru domām, šie līdzekļi nevar tikt izlietoti īstermiņa problēmu risināšanā, bet ir jāiegulda valsts ilgtermiņa attīstībā - jaunās LNB ēkas būvniecībā, kas būtu drošs pamats uz zināšanām balstītas sabiedrības veidošanā.

Savukārt Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), 22.augustā, tiekoties ar reģionālo mediju pārstāvjiem, sacīja, ka, realizējot valsts īpašumā esošo "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" kapitāldaļu pārdošanas darījumu, liela daļa no iegūtā finansējuma varētu tikt novirzīta reģionālo ceļu attīstībai. Valdības vadītājs norādīja, ka reģionālo ceļu sakārtošana ir viena no prioritātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!