Partijas LPP/LC Rīgas mēra amata kandidāts Ainārs Šlesers geju un lesbiešu pasākumus aicina organizēt Vecāķu pludmalē, nevis Rīgas centrā.

Šlesers norādīja, ka kategoriski iestājas pret šādu gājienu un praidu organizēšanā Rīgas centrā. "Ja mani ievēlēs par Rīgas mēru, tad šādi pasākumi vairāk nenotiks, varu apsolīt," viņš teica.

"Tās ir provokācijas, un tie, kas organizē šos pasākumus, vienkārši vēlas nopelnīt, viņi vēlas skandālus, viņi vēlas lai viņus apspiež," uzskata partijas LPP/LC Rīgas mēra amata kandidāts.

Šlesers gan atzīmēja, ka viņš neiestājas pret indivīdiem, un viņš uzskata: ja ir savādāki cilvēki, tie ir jārespektē, bet, organizējot šādus gājienus, neiecietība tikai palielinās, nevis mazinās.

"Lūdzu, organizējiet Vecāķu pludmalē vai vēl kaut kur, bet ne Rīgas centrā. Pulcējieties, draudzējieties, bet, propagandēt šādu dzīvesveidu un šādas ģimenes, es būšu kategoriski pret. Nevēlos nevienu diskriminēt, bet vēlos skaidri pateikt, ka iestājos par tādām ģimenes vērtībām, kādas ir noteiktas Satversmē," skaidroja Šlesers.

Tāpat Šlesers uzskata, ka Rīgai nav jālīdzinās Berlīnei vai kādai citai pilsētai, kur notiek šādi šovi un gājieni katru gadu.

"Manā vadībā nekas tāds nenotiks," noteica Šlesers.

Kā ziņots, Rīgas domes Sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija 8. maijā nolēma atļaut lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienībai "Mozaīka" 16. maijā rīkot gājienu Vērmanes dārzā. Kā kompromisa risinājums tika pieņemts lēmums, ka gājiens varēs iziet ārā no Vērmanes dārza pa Elizabetes ielu, Tērbatas ielu un atgriezties Vērmanes dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!