Konflikts starp Latvijas Pirmo partiju (LPP) un partiju "Jaunais laiks" (JL) tikai pastiprinās, šodien pēc valdību veidojošo partiju koalīcijas padomes sēdes sacīja LPP līderis Ainārs Šlesers.
Šodien pēc koalīcijas padomes sēdēs Šlesers un JL Saeimas frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis viens otram veltīja asus vārdus.

Šadurskis paziņoja, ka Šlesers "nav draugos ar patiesību", savukārt LPP pārstāvis pauda viedokli, ka JL nav bijušas tiesības vērsties pret partijas izvirzīto iekšlietu ministra amata kandidātu Dzintaru Jaundžeikaru. Šlesers arī sacīja, ka JL ir "vairākkārt melojis vēlētājiem", atzīstot, ka "konflikts starp abām partijām tikai pastiprinās".

LPP pārstāvis norādīja, ka viņš nevarot atbalstīt JL vēlmi un uzņemties atbildību par Jaundžeikaru, jo likums neliekot satiksmes ministram uzņemties atbildību par iekšlietu ministru. "Es pat labprāt gribētu uzņemties atbildību par aizsardzības nozari," paziņoja Šlesers

Abi politiķi žurnālistu klātbūtnē apmainījās ar replikām par to, cik reizes kurš ir kritizējis otras partijas ministrus. Dodoties prom no koalīcijas padomes Šlesers piebilda, "nav korekti JL iedomāties, ka viņu pusē ir taisnība".

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), kurš gan nedzirdēja konfliktu, žurnālistiem vēlāk sacīja, ka viņam nav saprotams, par ko īsti tas bijis. Taču šī neesot pirmā reize, kad starp abu partiju pārstāvjiem rodas domstarpības.

"Es aicinu viņus nomierināties," sacīja Kalvītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!