Foto: DELFI

Uzskatot, ka pašreizējā vadība nepiedāvā Latvijai nekādu ekonomisko izrāvienu, caurkritušais politiķis, uzņēmējs Ainārs Šlesers otrdien intervijā laikrakstam "Diena" sola atgriezties politikā.

"Redzot to, ka pašreizējā Latvijas politiskā vadība nepiedāvā Latvijai nekādu ekonomisko izrāvienu. Man nav ticības, ka pie varas esošie spēs arī 2014. gada rudens vēlēšanās piedāvāt kaut kādu Latvijas attīstības vīziju, kurai Latvijas iedzīvotāji būtu gatavi noticēt. Tāpēc es aizvien vairāk sāku domāt par iespēju atgriezties aktīvajā politikā," intervijā laikrakstam "Diena" sacījis bijušais ministrs. Šlesers laikrakstā atzinis, ka bažījas - ideju un konkrētu projektu, drosmīgu lēmumu, kas var palīdzēt Latvijas izaugsmei, neesamība var nodrošināt vēl daudzu iedzīvotāju aizbraukšanu.

"Jau skan kapu zvans, bet mums liekas, ka tas nav mūsu kapsētā" intervijā sacījis Šlesers. Intervijā Šlesers paudis uztraukumu par aizbraukušajiem un to, ka valsts zaudēs vēl cilvēkus, neticot, ka valsts var nodrošināt viņiem labākus dzīves apstākļus.

"Es gribu piedāvāt Valda Dombrovska valdībai pavisam konkrētu rīcību. Nevis gaidīt 2014. gadu, kad būs vēlēšanas un viņu vietā nāks citi politiķi, kuri būs varbūt drosmīgāki. Tieši Valdi Dombrovski, kurš bija gana drosmīgs griezt un amputēt - iznīcināt, tikai ar cēlo mērķi nodrošināt stabilitāti, es aicinu pieņemt svarīgu lēmumu, kas palīdzēs daudziem cilvēkiem atgriezties Latvijā jau tuvāko piecu gadu laikā," intervijā sacījis Šlesers.

Šlesers piedāvā novirzīt 50 miljonus eiro Latvijas reklamēšanai, lai šādi piesaistītu tūristus un uzturēšanās atļauju gribētājus, kas valstij došot 20 miljardus eiro un ļaušot aizvietot Eiropas Savienības finansējumu, uz kura Latvija esot "uzsēdusies" kā narkomāns uz adatas. "Lai piesaistītu tūristus, piemēram, Horvātija iegulda ļoti daudzus miljonus, lai reklamētu savu valsti," piemēru laikrakstam minējis bijušais ministrs.

Bijušais politiķis uzskata, ka ir jāstāsta par Latviju kā zaļu un tīru valsti, kura atrodas ļoti izdevīgā vietā. "Pastāstot ļoti svarīgo lietu, ka šeit ir iespēja iegūt uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā. Tas radīs lielu interesi tiem, kas to nezina, jo šādas informācijas nav," uzskatot Šlesers.

Portāls "Delfi" atgādina, ka Šlesera ienākšana politikā notika 1997.gadā, kad viņš neilgi pirms vēlēšanām dibināja Jauno partiju, un tā 7.Saeimas vēlēšanās ieguva 7,3% balsu un astoņas vietas parlamentā.

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, tagad Saeimas deputāts rosināja atlaist 10.Saeimu, jo tā nolēma neļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam kratīt Šlesera dzīves vietas. Ārkārtas Saeimas vēlēšanās LPP/LC startēja pati, tiesa, nomainot nosaukumu uz "Šlesera reformu partija – LPP/LC", taču parlamentā neiekļuva.

Šlesera vārdu saista arī ar tā dēvēto "oligarhu lietu", kura gan vēl ir izmeklēšanas stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!