Valsts ieņēmumu dienestā (VID) piektdien ienākumu deklarāciju iesniedzis arī bijušais ekonomikas ministrs un Jaunās partijas valdes priekšsēdētājs, kura liecina, ka viņš ir otrs turīgākais no valsts augstākajām amatpersonām.
Šlesera ienākumu deklarācija liecina, ka pērn, pārdodot sev piederošās uzņēmuma "Varner Baltija" daļas, bijušais ekonomikas ministrs ieguvis 16 miljonus Norvēģijas kronu jeb aptuveni 1,1 miljonu latu.

Savukārt pārdodot uzņēmuma "Dole" daļas, Šlesers ieguvis 463 269 ASV dolārus. Iespaidīgi ir arī Šlesera bezskaidras naudas uzkrājumi - 607 128 ASV dolāri, kurus Jaunās partijas valdes priekšsēdētājs noguldījis "Latvijas Unibankā".

Arī skaidrā naudā Šlesers uzkrājis lielas naudas summas - vairāk nekā 15 tūkstošus latus, 122 tūksošus ASV dolāru un 30 tūkstošus Norvēģijas kronu.

Tāpat Šleseram pieder divas automašīnas - 1999.gada izlaiduma "Mercedess Benz S500" un 1997.gada "Honda Legend", kā arī motorkuģis.

Šleseram ir daļas trijos uzņēmumos - 25 daļas uzņēmumā "Warner Partneri", kuru vērtība ir 500 latu, viena tūkstoš latu vērta daļa SIA "Trīs kopā", kā arī 87 daļas kādā Norvēģijas uzņēmumā, kuru kopējā vērtība ir 260 tūkstoši ASV dolāru.

Šleseram ir arī 650 tūkstošu ASV dolāru parādsaistības, taču viņam citas personas ir parādā vairāk - 710 tūkstošus ASV dolāru.

BNS jau ziņoja, ka daudz iespaidīgākus ienākumus par pagājušo gadu deklarējis valdības vadītājs Andris Šķēle - kompānija "Bolster Management Ltd." premjeram Andrim Šķēlem par bijušo "Ave Lat Grupu" (ALG) ar vekseli pērn samaksājusi 29 miljonus ASV dolāru.

Premjers pērn arī guvis vairāk nekā divu miljonu latu ieņēmumus, pārdodot akcijas un obligācijas. Deklarācijā nav minēts, kādu uzņēmumu akcijas un obligācijas viņš pārdevis.

Šķēle izsniedzis arī lielus aizdevumus - kopā 240 450 latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!