Foto: AFI
Pirmdienas vakarā biroju ēkā Rīgā, Dzirnavu ielā 68, kur atrodas Šķēļu ģimenei piederošā SIA UVK, notikusi par trim oligarhiem dēvēto Aivara Lemberga, Andra Šķēles un Aināra Šlesera tikšanās, pēc kuras, nepiespiestas pastaigas laikā Šlesers portāla pietiek.com žurnālistei Agnesei Margevičai izskaidrojis, kā šogad tiks gāzta Valda Dombrovska valdība.

Šlesers, kurš sevi dēvējis par Dzirnavu ielas tikšanās iniciatoru, skaidrojis, ka trijotne vienojusies: valdība visticamāk noturēsies ne ilgāk kā līdz rudenim un līdz tam laikam gaidāma politisko spēku pārgrupēšanās, kur centrālo lomu spēlēs ekspremjera Einara Repšes nodibinātā biedrība „Latvijas attīstībai”. Trīs tā dēvētos „vecos oligarhus” šāds scenārijs apmierina.

 

„Repše ir pareizi pateicis, ka bez uzņēmējdarbības nevar pastāvēt valsts. Man ar Repši ir bijuši konflikti, bet viens ir skaidrs – ja viņš kaut ko izlēma, tad sekoja rīcība. Tādēļ Repše nebūtu sliktākais premjers šajā situācijā, kad stabilitāte, kas draud pāraugt stagnācijā, jāpārvērš par attīstību,” portālam pietiek.com paudis Šlesers.

 

Kā atstāstījis Šlesers, Lembergs saviem kompanjoniem esot ļāvis noprast, ka piedalās politiskajās sarunās un viņa ietekmē esošā Zaļo un zemnieku savienība tuvāko mēnešu laikā atgriezīsies valdībā. Tas tiks darīts, izspēlējot „Olšteina sešinieka” kārti, kuri vēlēsies palielināt savu ietekmi valdībā, iegūstot vienu ministra amatu. Tālāk valdības maiņas scenārijā aplūkota iespējamā „Vienotības” sašķelšanās, kur daļa Saeimas frakcijas deputātu pieslietos Repšem. „Olšteina sešinieks”, daļa Vienotības un vēl daži „saimnieciski domājoši” Zatlera reformu partijas deputāti līdz rudenim varētu izveidot bloku ar 17 – 18 balsīm Saeimā, ieliekot pamatus jaunai valdībai, ļoti ticams, ka ar Repši kā premjeru, portālam pietiek.com prognozējis Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!