Foto: DELFI
Pusei no nākamās Saeimas deputātiem būtu jābūt darba devējiem, kur arī krīzes apstākļos turpina strādāt un rada darba vietas, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda LPP/LC līderis, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers.

Viņš norādīja, ka daudzi darba devēji ir "ļoti tuvu tam, lai izšķirtos par šādu soli", jo redz, ka valsts tiek virzīta "pretī kliņķim". "Īstā apvienošanās notiks tad, kad apvienosies rīcības cilvēki, veiksmīgi cilvēki," pauda LPP/LC līderis, norādot, ka "konsolidācija, kas pašlaik notiek ap [partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" apvienību] "Vienotība", ir veids, kā "šķeltnieki mēģina apvienoties atkal".

Runājot par premjera Valda Dombrovska (JL) valdības izredzēm nostrādāt līdz nākamās Saeimas vēlēšanām, Šlesers norādīja, ka "labāk, lai šī valdība mēģina nostrādāt līdz vēlēšanām, bet ja nebūs konkrēta rīcības plāna, tad pašiem politiķiem nāksies izšķirties, vai šī valdība spēj eksistēt".

Viņš norādīja, ka valdībai būtu jānāk klajā ar konkrētu plānu par to, kā "sildīt" ekonomiku un kā tiks atdots starptautiskais aizdevums. Pieprasījumu ziņot par šādu plānu opozīcija šonedēļ plāno iesniegt premjeram un finanšu un ekonomikas ministriem. Kā norādīja Šlesers, ja mēneša laikā valdība nenāks klajā ar konkrētu plānu, "būs būs jautājums, vai šī valdība šādā pakārtā stāvoklī var pastāvēt līdz rudenim".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!