Foto: DELFI
Neskatoties uz ķīmisko avāriju Kundziņsalā, Rīgas vicemērs un brīvostas vadītājs Ainārs Šlesers (LPP/LC) uzskata, ka ostai tā ir piemērota vieta un Kundziņsalai “ir liela perspektīva”, taču būtu jāpārskata jautājums par iedzīvotāju atrašanos šajā salā.

Šlesers ceturtdien preses konferencē paziņoja, ka arī gāzes piegāde mājās vai automašīnas rada potenciālus draudus, taču tāpēc neviens no tām neatsakās. “Rīgas osta atrodas ideālā vietā,” sacīja Šlesers, norādot, ka arī Kundziņsalai “ir liela perspektīva”, jo tai visapkārt ir Daugava.

Šlesers pauda viedokli, - pat ja būtu notikusi eksplozīja, tās vilnis neietekmētu pārējos iedzīvotājus. Tomēr, pēc Šlesera domām, Rīgas domei būtu jāpārskata jautājums par iespējām piedāvāt Kundziņsalas iedzīvotājiem citus mājokļus.

Rīgas vicemērs arī solīja, ka turpmāk tikšot pievērsta lielāka uzmanība kravām, kas iet caur Rīgas brīvostu.

Jau vēstīts, ka Rīgā, Kundziņsalā, Baltijas konteineru terminālā naktī no konteinera ar bīstamu ķīmisku vielu sākās nekontrolējama reakcija, kuras rezultātā notika ķīmiskās vielas noplūde.

Tika evakuēti vairāki simti tuvāko apdzīvoto vietu - Voleru, Kundziņsalas, Krēmeru - iedzīvotāji, daļa - piespiedu kārtā. Atbildīgās amatpersonas uzsver, ka šis ir preventīvs pasākums un patlaban rīdzinieku drošība nav apdraudēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!