Foto: DELFI
"Kamēr vien [partijas LPP/LC līderim, Rīgas vicemēram Aināram] Šleseram būs acīs dzirksts un spēja darboties, tikmēr pulcēšu ap sevi komandu un netaisos iet prom no politikas," piektdien LTV raidījumā "100.panta preses klubs" sacīja Šlesers, analizējot LPP/LC un Tautas partijas (TP) veidotās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) neveiksmi 10.Saeimas vēlēšanās.

"Ir jāspēj piecelties vienu reizi vairāk nekā esi nokritis," sacīja Šlesers, uzsverot, ka par spīti neveiksmei šajās vēlēšanās, PLL politikā ir uz "palikšanu". "Šīs ir piektās vēlēšanas manā dzīvē, un šīs noteikti nav pēdējās," uzsvēra Šlesers, atgādinot, ka iepriekš jau vairākkārt ir spējis atgriezties "lielajā" politikā, lai gan prognozētas viņa politiķa karjeras beigas.

"Politika ir maratons, un šajā skrējienā mēs esam nedaudz atpalikuši," atzina politiķis. Tomēr, viņaprāt, tas nenozīmē neveiksmi arī nākošajā sacensībā, un PLL ir gatava aktīvam darbam jaunajā Saeimā. "Zīmols mums ir gana labs, galvenais, lai ir saturs," sacīja Šlesers. Viņam esot pārliecība, ka no PLL saraksta ievēlētie politiķi jaunajā Saeimā strādāšot vienoti un "tagad pēc vēlēšanām nebūtu pareizi domāt par to, kā pārstrukturēt politisko apvienību".

Viņam esot arī radies iespaids, ka darbam Saeimā ir gatavs otrs PLL redzamākais līderis, TP vadītājs Andris Šķēle. "Man ir radusies pārliecība, ka viņš ir labā formā, noskaņots darbam," sacīja Rīgas vicemērs. PLL deputāti strādāšot tā, lai Saeima "nebūtu tik blāva un garlaicīga kā līdz šim".

Šlesers uzskata, ka PLL zaudējumu vēlēšanās var skaidrot ar vairākiem faktoriem, un viens no tiem esot "atkal aktualizētais lozungs "Latvieti nepadodies, krievi nāk!"". Tas šoreiz gan esot bijis izteikts citā formā, tomēr licis "atkal nostrādāt instinktam, ka latviešiem jāapvienojas pret krieviem".

Jau ziņots, ka 10.Saeimas vēlēšanās uzvarēja apvienība "Vienotība", kas ieguva 33 deputātu vietas, SC ieguva 29 deputāta mandātus, ZZS – 22, VL-TB/LNNK – astoņas un arī PLL – tikai astoņas deputāta vietas.

"Vienotības" premjera amata kandidāts, pašreizējais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL) jau sācis sarunas par nākamo Ministru kabinetu, piedāvājot gan iepriekšējiem koalīcijas partneriem – ZZS un VL-TB/LNNK, gan SC veidot četru politisko spēku koalīciju uz līdzvērtīgiem pamatiem, vienojoties par atsevišķiem "tabu" jautājumiem, piemēram, valodu, izglītību un citiem.

Sarunas par valdības veidošanu vēl turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!