Trīs Jaunās partijas (JP) deputāti, kuri no astoņu cilvēku frakcijas vienīgie vēl palikuši partijas biedri, trešdien apliecināja, ka negrasās iestāties "Latvijas Ceļa" (LC) Saeimas frakcijā.
To viņi apliecinājuši sarunās ar LC un viņu nostāja ir respektēta, apliecināja JP priekšsēdētāja vietas izpildītājs Ainārs Šlesers.

LC frakcijas priekšsēdētāja Kristiāna Lībane informēja, ka JP pārstāvji skaidrojuši - viņi nevar iestāties LC frakcijā, kamēr partija nav pieņēmusi attiecīgu lēmumu.

Šlesers stāstīja, ka tikšanās laikā abu partiju pārstāvji vienojušies, ka šonedēļ tiks parakstīta abu partiju vienošanās par sadarbību.

Tajā abas puses apliecinās, ka atbalsta Andra Bērziņa vadīto valdību, LC atbalsta JP ministrus un otrādi.

Vienošanās noteikts turpmāko sadarbību starp abām partijām Saeimā, kā arī paredzēs izveidot darba grupu, kuras uzdevums būs strādāt pie ciešākas abu partiju sadarbības ne tikai pašvaldību vēlēšanās, bet arī tālākā nākotnē.

Lībane atgādināja, ka iepriekšējo abu partiju vienošanos no JP parakstīja iepriekšējais priekšsēdētājs Raimonds Pauls. Ņemot vērā pārmaiņas, partijas nolēmušas "atsvaidzināt" vienošanos atbilstoši mainīgajai situācijai.

Viņa norādīja, ka vienošanās par sadarbību parlamentā būs kā izmēģinājums iespējamai partiju saplūšanai. Šādas idejas "gaisā virmo", bet par to ir jālemj partiju kongresiem.

JP frakcija Saeimā ir sašķēlusies un no partijas, paliekot frakcijā, izstājušies četri biedri, arī partijas priekšsēdētājs Raimonds Pauls. Savukārt Šlesers piedāvājis LC apvienoties, ko šī partija gan uztvērusi visai atturīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!