Pēc Latvijas miljonāru popularitātes sabiedrībā pirmās divas vietas ieguvuši Ainārs Šlesers un Aivars Lembergs, otrdien raksta laikraksts "Dienas Bizness".
Kā norāda laikraksts, sabiedrību un medijus Latvijā maz interesē godīga uzņēmējdarbība bez skandāliem un konfliktiem. Ārpus palikuši daudzi uzņēmēji, kuri ieņem vietas pat bagātāko cilvēku saraksta pirmajos desmitniekos.

Apkopotie dati rāda, ka no simt miljonāriem, kuriem gada laikā veltīts lielākais publikāciju skaits Latvijas medijos, tikai nepilnai trešajai daļai galvenais publicitāti veidojošais faktors bijusi tieši uzņēmējdarbība.

"Publicitātes "topā" vispār nav atrodami četri uzņēmēji - Justs Nikolajs Karlsons, Argods Lūsiņš, Edgars Zausajevs un Uldis Mierkalns, kuru vārdi atrodami Latvijas bagātāko cilvēku pirmajā divdesmitniekā."

No žurnālā "Pastaiga" publicētā Latvijas bagātāko cilvēku pirmā simtnieka precīzi puse minēto uzņēmēju nav iekļuvuši "topā". Tas nozīmē, ka neviens no viņiem gada laikā nav minēts pat četros desmitos publikāciju.

Par vēl nozīmīgāku publicitātes rādītāju rakstā atzīta darbība politikā vai pietiekami nozīmīgā valsts darbā: tieši šis faktors esot būtiskākais publicitātes radītājs saraksta pirmo trīs vietu ieņēmējiem un pirmajā desmitniekā atpaliek tikai no sporta.

Nākamās vietas, krietni atpaliekot no līderiem Šlesera un Lemberga, ieņem politiķis Gundars Bērziņš, hokejisti Sandis Ozoliņš, Artūrs Irbe un Kārlis Skrastiņš, uzņēmējs Andris Šķēle un Latvijas Hokeja federācijas vadītājs Kirovs Lipmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!