Foto: LETA
Pašreizējā premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") valdība kritīs brīdī, kad to nolems gāzt Ventspils mērs Aivars Lembergs, intervijā žurnālam "Klubs" saka bijušais Rīgas vicemērs, tagadējais Saeimas deputāts un apvienības "Par labu Latviju" līderis Ainārs Šlesers.

Šlesers pauž uzskatu, ka šobrīd ietekmīgākais politiķis Latvijā neapšaubāmi ir tieši Lembergs. Valdības liktenis esot atkarīgs no viņa rīcības, jo apvienība "Vienotība" ir nogriezusi jebkādas iespējas sadarboties ar "Saskaņas centru" (SC), bet bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) viņiem vairs nav iespēju nodrošināt vairākumu.

"Lembergs savās rokās ieguvis zelta kārtis. Dombrovskis strādās tik ilgi, cik ilgi viņu atbalstīs Lembergs," norāda politiķis.

Šlesers atzīst, ka matemātiski koalīcijai ir iespēja nostrādāt četrus gadus, bet viņš gan neatceroties, vai kāda cita valdība sākusi strādāt tik vētraini kā šī. "Kašķi un cīņas par amatiem, ambīcijas [...]. Cīņa amatu dēļ bija ļoti liela."

"Tas, ko pēc vēlēšanām neizmantoja "Vienotība", - viņiem kā uzvarētājiem bija iespēja atnākt un daudziem piedot. Kā tas vēsturiski bijis, kad uzvarētāji spējuši piedot pat noziedzniekiem. "Vienotībai" uzvara Saeimas vēlēšanās bija jāuztver kā misija: un tagad ir pienācis laiks apvienot Latvijas tautu - visus valsts iedzīvotājus. Uzskatu, tā bija unikāla iespēja paņemt SC valdībā kopā ar ZZS. Diemžēl tas nenotika. Viņi neizmantoja šo iespēju," saka Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!