Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī sasniegts visnotaļ bēdīgs sezonas rekords – uz slidenajām ietvēm Latvijā krituši un dažādas traumas guvuši 35 cilvēki, portālu “Delfi” informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Jau ziņots, ka iepriekš mediķi informēja - rekordliels slideno ietvju upuru skaits bija piektdien, kad uz slidenām ietvēm dažādas traumas guva 16 cilvēki. Kopš Ziemassvētkiem vidēji dienā uz ietvēm paslīd un traumas gūst no 9 līdz 13 cilvēkiem.

Kā pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša, vislielākais slideno ietvju upuru skaits bijis Rīgā, kur paslīdot traumas guvuši 11 cilvēki.

Kopumā dažādas traumas - smadzeņu satricinājumus, roku un kāju lūzumus, mugurkaula traumu un ribu lūzumus - guvuši cilvēki vecumā no 21 līdz 87 gadiem.

Tāpat aizvadītajā diennaktī četri cilvēki apsaldējušies - Vidzemē kupenā guļot bez virsdrēbēm atrasta kāda 44 gadus veca sieviete, kā arī šajā reģionā atrasts guļot sniegā arī kāds 21 gadu vecs vīrietis. Savukārt Rīgā kājas apsaldējis kāds 75 gadus vecs vīrietis un ar ķermeņa atdzišanu mediķu aprūpē nonācis kāds 37 gadus vecs vīrietis.

Vidzemē kāds vienu gadu vecs bērns applaucējies ar karstu ūdeni un nogādāts slimnīcā, bet gadu vecs bērns atradis un sācis ēst veļas pulveri. Viņam mediķi palīdzību snieguši uz vietas un hospitalizācija nav bijusi nepieciešama.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī saņēmuši 1389 izsaukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!