Foto: Valsts kanceleja

Pirmdien, 18. oktobrī premjers Krišjānis Kariņš (JV) ir sasaucis Krīzes vadības padomi, kurā, uzklausot Veselības ministrijas ekspertus, tiks lemts par tālāko rīcību cīņai ar Covid-19, paziņojis premjers.

Covid-19 saslimstības dati uzrāda attīstības tendences, kuras ir sliktākas nekā tika prognozēts, atzinis premjers.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) svētdienas vakarā paziņojis, ka ir apkopoti pirmie dati un ekspertu secinājumi par ieviesto ierobežojumu ietekmi uz sabiedrības uzvedību. Kontaktu samazinājums esot 5-10%, kas ir daudz mazāk par plānoto, ieviešot ārkārtējo situāciju. Prognozes esot sliktākas nekā pirms nedēļas, tāpēc nepieciešams būtiski lielāks faktiskais kontaktu samazinājums, sacījis ministrs.

Viņš Krīzes vadības padomes sēdē rosināšot spert tālākus soļus drošības pasākumu ieviešanai. Ierosinājumi skars izglītības jomas darbību, pakalpojumu pieejamību, jautājumus, kas saistīti ar cilvēku pārvietošanās ierobežošanu.

Lēmēji kopā sanāks plkst.14.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī veikti 15 971 Covid-19 testi, reģistrēti 2377 jauni inficēšanās gadījumi un saņemti ziņojumi par deviņiem mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 14,9%.

Latvijas ārstniecības iestādēs pagājušajā diennaktī ievietoti 124 Covid-19 pacienti, bet 23 no tām izrakstīti, līdz ar to kopumā stacionēto Covid-19 pacientu skaits pārsniedzis 1000 un palielinājies līdz 1037.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!