Foto: Publicitātes foto
Jau drīzumā saslimušo un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ievietoto bērnu vecāki visu diennakti varēs pavadīt Vecāku mājā, kuras atklāšana notiks piektdien.

Slimnīca portālu "Delfi" informē, ka šobrīd vecāki mājā var uzturēties tikai vakarā un naktī, taču jau marta beigās mājas durvis būs atvērtas visu diennakti. Turklāt vecāki varēs saņemt arī dažādas sev nepieciešamas konsultācijas, piemēram, psihologa, sociālā darbinieka vai jurista konsultāciju, lai visu savu spēku un enerģiju varētu veltīt slimajam bērnam.

Piektdien gaidāmajā Vecāku mājas atklāšanā varēs redzēt jau iekārtotu Vecāku māju, kur ievietotas mēbeles.

Slimnīca atgādina, ka pagājušā gada maijā slimnīca pabeidza Vecāku mājas rekonstrukcijas darbus. Pēc tam Bērnu slimnīcas fonds uzsāka darbu pie mājas labiekārtošanas, aicinot uzņēmumus un privātpersonas sniegt savu atbalstu, ziedojot gan naudu, gan arī konkrētas mājai nepieciešamās mēbeles.

Pagājušā gada oktobrī pagaidu režīmā mājas durvis bija atvērtas pacientu vecākiem. Četru mēnešu laikā, kad vecākiem bija atvērtas tikai četras no deviņām guļamistabām, mājā ir nakšņojuši 55 vecāki – gan vecāki, gan vecvecāki.

Vecāku mājas labiekārtošana sākās ar Bērnu slimnīcas fonda pagājušā gada septembrī iesniegtu projektu Eiropas Sociālā fonda konkursam par mājas labiekārtošanu. Konkursā fonds ieguva finansējumu uz diviem gadiem sociālās rehabilitācijas programmas īstenošanai Vecāku mājā, tādējādi ļaujot piepildīt sākotnējo ieceri par Vecāku māju kā atbalsta vietu slimnīcā mazo pacientu vecākiem, kur varēs ne tikai fiziski atpūsties, pagatavot sev pusdienas, izmazgāt veļu, bet arī saņemt speciālistu konsultācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!