Foto: DELFI Aculiecinieks
Vidzemē kādai pusaudzei iedzēlusi čūska, par izsaukumiem aizvadītās diennakts laikā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Sākotnēji bērns pēc traumpunkta apmeklēšanas palaists mājās, taču kājas uztūkums saglabājies un nākamajā dienā meitene aizvesta uz slimnīcu.

Slimnīcā pēdējās diennakts laikā nonākuši vēl vairāki citi bērni.

Uz slimnīcu Rīgā no Latgales reģiona ārstēties atvesta apmēram pusotru gadu veca meitene pēc plašiem sejas, kakla un krūšu rajonā gūtiem apdegumiem, ko radīja karsta kafija.

Apmēram gadu vecu bērnu Vidzemē sakodis suns, bet sešus gadus vecs puika saņēmis sitienu pa galvu ar šūpolēm. Latgalē gadu un četrus mēnešus vecs puika savukārt iekritis garāžas autobedrē, smagu traumu šim kritienam nav. Puikam konstatēts smadzeņu satricinājums un sasitumi.

Bukša pastāstīja, ka, iespējams, kāds pieaugušais Rīgā saindējies ar šajā sezonā gatavotām sēnēm. Viņu pacienājis draugs, bet pēc maltītes 36 gadus vecais vīrietis sajuties nelāgi – viņam bija slikta dūša un vemšana. Pastāv aizdomas, ka viņš saindējies pēc sēņu ēšanas.

Aizvadītās diennakts laikā ātrā palīdzība devās uz 1345 izsaukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!