Foto: LETA
Svētdien slimnīcā nogādāts šogad pirmais cilvēks, kurš pārāk ilgi uzturējies saulē un pārkarsis.

Svētdien Vidzemē kāda sieviete, kura visu dienu bija uzturējusies saulē bez galvassegas, vakarā ar spēcīgām galvassāpēm un izteiktu vemšanu nogādāta slimnīcā, portālam "Delfi" sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Tādejādi šis ir pirmais šogad reģistrētais pārkaršana pirmais gadījums.

Svētdien Zemgalē kaimiņu suns sakodis kādu sešus gadus vecu meiteni, kura spēlējusies savas mājas pagalmā. Suns sakodis meitenei kājas apakšstilbu, pēdu un potīti. Savukārt Latgalē kādu 79 gadus vecu sievieti sejā un apakšdelmā sakodis pašas suns. Suns savu saimnieci sakodis barošanas brīdī - sieviete gribējusi nomainīt ēdiena traukus.

Zemgalē kāds 48 gadus vecs vīrietis strādājis mežā un daļēji nocirtis sev pirkstu - viņš nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Svētdien divi 16 un 17 gadus veci pusaudži Zemgalē mežā atraduši burku ar nezināmu šķīdumu. Viņi mēģinājuši burku pārvietot, tā saplīsusi un viņi guvuši ķīmiskus apdegumus, tāpēc nogādāti slimnīcā.

Mediķu aprūpē svētdien nonākuši arī divi tā dēvēto "spaisu" upuri. Vienā gadījumā mediķus izsaukusi 33 gadus veca vīrieša sieva, jo viņa pamanījusi, ka vīrs pēc "spaisa" pīpēšanas kļuvis nekontaktējams, bet pie kāda 25 gadus veca vīrieša mediķus izsaukusi viņa māsa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!