Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī vairāki cilvēki nogādāti slimnīcā ar kritienos gūtām traumām, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemē 44 gadus vecs vīrietis, kāpjot ārā no vannas, aizķēris blakus stāvošo stikla vāzi, kas rezultātā saplīsa. Savukārt vīrietis paslīdējis un nokritis uz stikla lauskām. Cietušais ar plašu grieztu brūci mugurā nogādāts slimnīcā.

Vienlaikus Rīgā 55 gadus vecs vīrietis darba laikā nokritis no stalažām 2,5 metru augstumā. Vīrietis guvis vairākus ķermeņa daļu ievainojumus - galvas traumu un rokas lūzumu vairākās vietās. Viņš ar gūtajām traumām nogādāts slimnīcā.

Tāpat pagājušajā diennaktī Rīgā kāpņu telpā atrasts vīrietis, kurš, iespējams, kritis pa kāpnēm divu metru augstumā, tādējādi gūstot smagu galvas traumu. Vīrietis smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidzemē 28 gadus vecs vīrietis guvis traumu, darba laikā iekrītot aptuveni četrus metrus dziļā bedrē. Rezultātā viņš guvis mugurkaula skriemeļu traumu. Cietušais ar aizdomām arī par iegurņa kaula un ribu lūzumu nogādāts slimnīcā.

Vēl aizvadītajā diennaktī Vidzemē pieci cilvēki nogādāti slimnīcā ar traumām, kas gūtas pārvietojoties pa slidenām ietvēm. Pārsvarā gūti kāju, potīšu un roku lūzumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1225 izsaukumus, no kuriem 274 saistīti ar traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!