Valsts traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (VTOS) pārsūdzēs Augstākās tiesas (AT) spriedumu, ar kuru tika apmierināta 1.grupas invalīda Edija Filipsona prasība par 32 tūkstošu latu piedziņu no slimnīcas par nekvalitatīvu ārstēšanu.
Par to BNS informēja VTOS galvenais ārsts Valdis Zatlers.

Ārsts pastāstīja, ka ar spriedumu neesot iepazinies, tāpēc nevarot to izvērtēt, tomēr piedzenamā summa esot pārāk liela. "Par šo summu viņš 10 gadus varētu ārstēties slimnīcā," sacīja Zatlers.

Šī sprieduma dēļ slimnīcai, iespējams, būšot jāatliek ilgi plānotais pirkums - aparatūras paša pacienta asins saglabāšanai un pārliešanai iegāde. Cietēji esot tikai citi pacienti, uzskata ārsts.

Zatlers minēja, ka pret ārstu Egīlu Strausu, kurš izdarīja neveiksmīgo operāciju, regresa prasība netiks iesniegta, jo tas varētu būt nelietderīgi, ņemot vērā, ka alga "uz papīra" ķirurgam eost 129 lati.

"Tas bija nelaimes gadījums. Nelaime notika operācijas laikā, kad iznāca sitiens pa muguras smadzenēm. Neviena ārēja vara nevar to novērst. Pārmest neprofesionalitāti ārstam arī nevar," teica Zatlers.

Pēdējo gadu statistikas dati liecina, ka pēc šādām operācijām 0,11 procenti pacientu kļuvuši paralizēti, bet trīsreiz vairāk - 0,35 procenti - operāciju beigušās ar nāvi.

AT 7.februārī daļēji apmierināja pirmās grupas invalīda Edija Filipsona prasību pret VTOS un piedzina par labu viņam 32 741 latu prasīto vairāk nekā 50 000 latu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!