Foto: Reuters/Scanpix
Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca kādas 31 gadu vecas sievietes mirstīgās atliekas viņas tēvam izsniegusi ar dažādiem pēcoperācijas palīginstrumentiem, ceturtdien ziņoja TV3 raidījums "Bez tabu".

Sievietes ķermenī joprojām atradās dažādas caurulītes, katetri, bija piestiprināti maisiņi, klāstīja mirušās sievietes tēvs, paužot neizpratni par to, kādā izskatā saņēmis meitas ķermeni.

Stradiņa slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle atzina, ka šis ir izņēmuma gadījums, un slimnīcas prakse paredz tuviniekiem izsniegt atbilstoši aprūpētu mirušo. Šajā gadījumā sievietes tēvam tika lūgts uzgaidīt, lai sakoptu mirušo, taču viņš bijis steidzīgs un uzstājis, ka vēlas meitas ķermeni saņemt nekavējoties.

Tikmēr sievietes tēvs noliedza, ka viņam kāds būtu piedāvājis uzgaidīt. Tāpat viņš uzsvēra, ka sievietes ķermenim piestiprinātās ierīces bijis ļoti grūti izņemt.

"Viņi bija informēti par to, ka šīs ierīces pašiem būs sarežģīti izņemt," teica Sīle.

Saskaņā ar Veselības inspekcijas teikto medicīnas palīgierīces nedrīkst izmest sadzīves atkritumos, un tie jānodod konkrētajā ārstniecības iestādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!