Lai nodrošinātu visas Latvijas slimnīcas ar elektrību ārkārtas situācijās, nepieciešams vairāk nekā viens miljons latu, secinājusi Veselības ministrijas (VM) darba grupa.
VM otrdien pieņēma zināšanai VM ziņojumu, kurā norādīts, ka ārstniecības iestāžu nodrošinājumu ar noteiktas jaudas ģeneratoriem pārbaudījis sertificēts speciālists. Viņa uzdevums bija noskaidrot rezerves elektroapgādes sistēmas izveidošanas iespējas, lai nodrošinātu svarīgākos patērētājus slimnīcās – uzņemšanas nodaļas, operāciju zāles un reanimācijas nodaļas 11 reģionālajās daudzprofila slimnīcās.

Kopā tika apsekotas 11 reģionālās daudzprofila slimnīcas un pieci specializētie centri un specializētās slimnīcas. Apsekojot slimnīcas, uz vietas tika izvērtēta esošā situācija, kas ļāva tālāk noteikt papildus nepieciešamos resursus, lai pilnībā nodrošinātu visas slimnīcas darbu.

Darba grupa secināja, ka, lai nodrošinātu stacionāra tipa ārstniecības iestādes ar elektroapgādi ārkārtas situācijā, kad tiek pārtraukta parastā elektroenerģijas padeve, valsts budžetā nepieciešams paredzēt 1 030 540 latu reģionālajām daudzprofila slimnīcām un 89 300 latu specializētajiem centriem un specializētajām slimnīcām.

Slimnīcu un specializēto centru nodrošinājums ar ģeneratoriem garantēs, ka iedzīvotāji varēs saņemt kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus ārkārtas situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!