Foto: AP/Scanpix

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) stacionāra "Gaiļezers" jaundzimušo nodaļā jau vairākus gadus ir caurs jumts, kas netiek labots, trešdien vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Raidījums vēsta, ka nodaļā no jumta līst ūdens, kā arī telpās ir salikti spaiņi ūdens savākšanai. Daži pacienti pat ir paslīdējuši uz slidenās grīdas.

"Bez Tabu" par plūdiem nodaļā pastāstīja aculiecinieks Edgars, kam sieva atrodas šajā slimnīcā.

"Man tur no piektdienas atrodas sieva – un piektdien tur vēl bija kādi pieci vai seši spaiņi, bet pa nakti ir tā, ka neviens neuzkopj un viss pludoja, pa nakti arī kaut kas nokrita. Vakar sieva gāja pusdienās un saslīdēja – bez maz vai špagatā. Tas nav pieņemami – ja nokristu kāda jaunā māmiņa ar ķeizaru, tas var beigties smagi," raidījumam pauda Edgars.

Raidījums arī devies uz slimnīcu, kur arī pārbaudīja, ka gaitenī noliktie spaiņi bija līdz pusei pielijuši, bet atsegtajos griestos bija redzamas elektroinstalācijas.

Personāla pārstāvji raidījumam atzinuši, ka ūdens šalts bijusi tik spēcīga, ka pat piekaramo griestu līstes nokritušas.

"Tas notiek gadiem," tā par notikušo atzinis kāds no ārstiem. "Sākumā bija viens trauciņš, tad bija divi, tagad ir desmit," norāda ārsts.

"Atnāk, paskatās. Nu jā, te baigie ieguldījumi," par slimnīcas vadību sūdzējās darbiniece.

BKUS Gaiļezers slimnīcas saimniecības daļas vadītājs raidījumam apgalvoja, ka jumtam patiešām ir nepieciešams remonts. Viņš arī atzina, ka jumts ir pasūtīts.

"Tagad neko nevar darīt. Gluds jumts, bojāts. Novembrī problēma apzināta, uztaisīta tāme, bet laika apstākļu dēļ nav iespējams labot. Visai nodaļai jāņem nost jumts un jāliek jauns," pauda saimniecības daļas vadītājs.

Kad salabos jumtu, nav skaidrs, trešdien vēsta raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!