Foto: LETA
Latvijas slimnīcas tuvākajā laikā, ņemot vērā ārstu streiku un atteikšanos strādāt virsstundas, netiks galā ar pacientu pieplūdumu, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētāju Jevgēņijs Kalējs.

Viņš norādīja, ka ir jāņem vērā gan ģimenes ārstu streiks, gan ārstu atteikšanās strādāt pagarināto normālo darba laiku, un jau tagad daudzviet tiek atliktas operācijas u.c.

Pēc viņa teiktā, veselības jomā notiekošais ir apdraudējums valsts drošībai'.

Veselības ministres Andas Čakšas spēki ir izsmelti, un par pašlaik notiekošo atbildība jāuzņemas valdības vadītājam Mārim Kučinskim (ZZS), uzsvēra Kalējs.

Jau ziņots, ka pirmdien pulksten 12 sāksies ģimenes ārstu streiks, kurā piedalīsies vairāk nekā 600 ģimenes ārstu. Tas nozīmē, ka streikos aptuveni katrs otrais ģimenes ārsts.

Streiks sākts, nespējot vienoties ar Veselības ministriju (VM) par ārstu prasību izpildi.

"Situācija ģimenes medicīnā ir kļuvusi kritiska. Valsts ilgstoši nemaksā taisnīgu atalgojumu par ģimenes ārsta sarežģīto un apjomīgo darbu. Vienlaikus valsts iestādes prasa pildīt tādas prasības, kurām ir nepieciešami arvien lielāki ģimenes ārsta laika, darba un naudas ieguldījumi," skaidro ģimenes ārsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!