Foto: LETA

Covid-19 pacientu pieplūduma dēļ Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) kapacitāte drīz būs izsmelta, Latvijas Radio stāstīja ārstniecības iestādes valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Slimnīcas vadītājs informēja, ka pašlaik RAKUS 70% no Covid-19 gultām ir aizņemtas. Vienā brīdī šķitis, ka pacientu pieplūdums uz slimnīcu stabilizējas, bet tad atkal pacientu skaits ar katru dienu sācis aug.

Paeglītis uzsvēra, ka Covid-19 pacientiem paredzēto gultu skaitu ir iespējams palielināt, bet "pudeles kakls" veidojas ar ierobežotajiem cilvēkresursiem. Slimnīcai gan kopumā trūkst medicīnas darbinieku, gan arī daļa no tiem paši inficējas ar Covid-19 vai nonāk karantīnā.

Pašlaik slimnīcā ar Covid-19 esot saslimuši 115 vai 117 darbinieki, divas trešdaļas no kuriem esot aprūpes personāls.

RAKUS vadītājs aicināja katru sabiedrības locekli padomāt par savu rīcību, lai Covid-19 līknes augšupeju apturētu. Viņš mudināja apzināties, ka šajos apstākļos slimnīca ir spiesta atteikt atsevišķu palīdzību citiem pacientiem.

Runājot par Covid-19 uzliesmojumu RAKUS Onkoloģijas nodaļā, Paeglītis atzina, ka šī nodaļa tagad zināmā mērā pārveidota par Covid-19 nodaļu, tostarp tos pacientus, kurus varēja, slimnīca izrakstījusi. Palīdzība onkoloģiskajiem pacientiem tiekot turpināta, lai arī dažiem, kuriem varēja, operācijas pārceltas par divām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!