Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Vladislavs līdz šim nebija nasks uz ārstu apmeklēšanu, arī ar zāļu lietošanu gājis kā pa celmiem. Tagad gan apzinīgi lieto visus ārsta izrakstītos medikamentus un piesargājas no lielām slodzēm, jo nu reiz ir nedaudz satraucies. Viņam atklāts miega artērijas nosprostojums, kas, ņemot vērā pastiprināto insulta un infarkta attīstības risku, parastā situācijā nozīmētu arī steidzamu operāciju. Savukārt ārkārtas situācijā, kad slimnīcas pārpludinājuši Covid-19 pacienti, tas nozīmē – gaidiet un zvaniet pēc mēneša.

Sāpes un diskomforts, kas jāpiecieš vēl nenoteiktu laiku, ieilgusi dīkstāve “uz slimības lapas” un vējā aizlaista nauda par sāktām procedūrām, ko nevar turpināt – “Delfi” skaidro, kāda ir ielaistās Covid-19 krīzes cena, ko maksā cilvēki, kuri šobrīd nevar saņemt nepieciešamos plānveida pakalpojumus. Pārslogotajās slimnīcās tie ir atcelti uz nenoteiktu laiku un nav pieejami arī par maksu.

Aptaujājot slimnīcu pārstāvjus, izskan arī viedoklis – ja lēmumus par pakalpojumu pieejamību un pacientu plūsmu valdība ļautu pieņemt katrai ārstniecības iestādei atsevišķi, varbūt kādu pakalpojumu apjomu joprojām varētu nodrošināt. Vairums gan atzīst – pat tad situācija būtiski neatšķirtos, jo plānveida pakalpojumiem trūktu intensīvās terapijas gultu un arī pašu mediķu, jo patlaban Covid-19 pacientu aprūpei pārvirzīti arī ārsti no teju vai visām iespējamajām specialitātēm.

Dzīve uz pulvera mucas

Vladislava sieva Diāna sākotnēji satraukusies, jo viņai nesaistījies kopā ārsta paustais “Opā!”, kad viņš ieraudzījis vīra izmeklējumu attēlus un secinājis, ka lieta ir nopietna, ar operācijas atlikšanu uz pagaidām nezināmu laiku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!