Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), ārvalstu vizītes laikā tiekoties ar Slovēnijas aizsardzības ministru Mateju Toninu, saņēmis piedāvājumu no Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinājumā saņemt piecus kilometrus garu dzeloņstiepļu žogu robežas aizsardzībai, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Šādu lēmumu Slovēnijas aizsardzības ministrs pieņēmis, Eiropas Savienības aizsardzības ministru neformālās tikšanās laikā iepazīstoties ar aktuālo situāciju uz Latvijas austrumu robežas un Baltkrievijas izvērsto hibrīdoperāciju.

"Pateicos Slovēnijas kolēģim par izpratni un sniegto atbalstu. Mēs esam gatavi atbalstīt Iekšlietu ministriju un nodot žogu tās rīcībā," ministrijas preses paziņojumā citēts Pabriks.

Jau ziņots, ka divpusējās vizītes laikā Slovēnijā abu valstu aizsardzības ministri apsprieda Latvijas un Slovēnijas sadarbību NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā, iespējas attīstīt sadarbību aizsardzības industrijas jomā, kā arī gatavošanos ANO Drošības padomes vēlēšanām 2025. gadā.

Jau vēstīts, ka tuvāko nedēļu laikā uz Latvijas-Baltkrievijas robežas iecerēts izbūvēt pagaidu žogu 37 kilometru platībā, lai nosegtu "kritiskākās vietas".

Valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, nolēmusi izsludināt ārkārtējo situāciju no 11. augusta līdz 10. novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!