Foto: LETA

Satiksmes ministrija (SM) veiks dienesta pārbaudi saistībā ar izskanējušo informāciju par ministrijas valsts sekretāra vietnieka Ulda Reimaņa, iespējams, negodprātīgo rīcību attiecībā uz dienesta automašīnas un šofera izmantošanu, informēja SM pārstāve Iveta Kancēna.

Viņa norādīja, ka saskaņā ar ministrijas vadības rīkojumu ir izveidota dienesta pārbaudes komisija, kura izvērtēs ceturtdien, 7. jūnijā, publiski izskanējušo informāciju.

Vienlaikus ministrija pieprasījusi Reimaņa un arī dienesta automašīnas šofera rakstveida paskaidrojumus par ceturtdien izskanējušo informāciju.

Plānots, ka ministrijas izveidotā dienesta pārbaudes komisija pārbaudi veiks līdz šī gada jūlija sākumam un sagatavos komisijas ziņojumu SM vadībai, atzīmēja Kancēna.

Vienlaikus viņa atgādināja, ka SM iekšējie noteikumi nosaka kārtību, kad darbinieki ir tiesīgi izmantot dienesta automašīnu pienākumu izpildei vai ministrijas funkciju veikšanai.

Taču SM tiks izvērtēti patlaban spēkā esošie iekšējie normatīvie akti un sagatavoti priekšlikumi izmaiņām un stingrākai kontrolei par turpmāku transportlīdzekļa izmantošanu amata pienākumu pildīšanai vai ministrijas funkciju veikšanai, atklāja SM pārstāve.

Kā ziņots, ceturtdien laikrakstā "Latvijas Avīze" vēstīts, ka kāda cilvēka noalgotu privātdetektīvu atskaites liecina, ka SM valsts sekretāra vietnieks Reimanis, iespējams, savām vajadzībām izmantojis dienesta auto un šoferi.

Jautājums par dienesta automašīnu un autovadītāju izmantošanu privātām vajadzībām iepriekš aktualizējās 2016. gadā, kad atklājās, ka tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) izmantojis ministrijas auto un šoferi, lai uz jauno mītnes vietu pārvestu savu skapi, ziņoja "Latvijas Avīze".

Kad 2017.gadā kārtējo reizi publiski tika pieminēts tas, kā Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvija un Ventspilij") savām vajadzībām izmanto brīvostas luksusauto, Valsts kontrole paziņoja, ka dienesta autotransporta izmantošana privātām vajadzībām nav normāla prakse.

Valsts kontrole norādīja, ka Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums nosaka, ka autotransports, tajā skaitā operatīvais transports, izmantojams tikai dienesta, darba un amata pienākumu pildīšanai.

Savukārt izmantošana darba vajadzībām ir tāda autotransporta lietošana, kas nepieciešama amatpersonas vai darbinieka darba pienākumu pildīšanai, nodrošinot publiskas personas vai publiskas personas institūcijas iestādes funkciju izpildi, aizrādīja Valsts kontrole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!