Satiksmes ministrija (SM) rosina 2009. gadā palielināt tās pārziņā esošās LVRTC (Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs) kapitālsabiedrības maksājumu par valsts kapitāla daļu izmantošanu un no saņemtajām dividendēm piešķirt "Latvijas Televīzijai" (LTV) un "Latvijas Radio" (LR) finansējumu aptuveni 1,4 miljonu latu apmērā, portālu "Delfi" informēja ministrijā.
Tādējādi sabiedriskajiem medijiem nebūtu jāsamazina apraides apjoms un sabiedrībai netiktu liegtas tiesības iegūt informāciju, proti, LTV7 arī turpmāk būtu redzams ēterā un iedzīvotāji joprojām varētu klausīties LR programmas, teikts SM paziņojumā.

LVRTC maksājumi par valsts kapitāldaļu izmantošanu, kas saskaņā ar neseno valdības lēmumu, sir paaugstināti līdz 50 % no kopējās izmaksājamo dividenžu summas, tiks vēl palielināti par LTV un LR finansēšanai nepieciešamo summu, portālam "Delfi" pavēstīja ministra padomniece Inga Pelša.

Satiksmes ministrs Ainars Šlesers (LPP/LC) norāda, ka SM priekšlikums ir risinājums tikai uz vienu gadu, kad Ministru kabinets ar attiecīgu lēmumu no LVRTC saņemtās dividendes varētu piešķirt kā dotāciju abiem medijiem.

Taču ministrs uzsver, ka nākamā gada laikā LTV un LR jāveic to darbības efektivitātes paaugstināšana un optimizācija, rūpīgi strādājot pie izdevumu samazināšanas un ieņēmumu palielināšanas, tai skaitā, izskatot abu raidorganizāciju apvienošanās iespējas, lai jau 2010. gadā tās spētu pilnībā nodrošināt apraidi savu budžetu ietvaros.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!