Sniedzot sabiedriskā transporta pakalpojumus pārvadātajiem būs jāpiemērojas sociālās atstumtības riskam pakļautajām iedzīvotāju grupām – personām ar funkcionāliem traucējumiem un gados veciem cilvēkiem.
To paredz Satiksmes ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts "Sabiedriskā transporta pakalpojuma sniegšanas un izmantošanas kārtība", kas otrdien tika izskatīts Ministru kabineta sēdē.

Noteikumu projekts attiecas uz sabiedriskā transporta pakalpojumiem, kurus organizē valsts un pašvaldība vienotā maršruta tīklā.

Projekts nosaka biļešu iegādes un to izmantošanas, vietu rezervēšanas, pasažieru iekāpšanas, pasažieru rokas bagāžās un dzīvnieku pārvadāšanas, atrastu lietu nodošanas un uzglabāšanas, kā arī citas kārtības, un pārvadātāju rīcību, ja reisa izpildes laikā noticis transportlīdzekļa tehnisks bojājums un piespiedu apstāšanās.

Ministru kabineta noteikumu projekta izstrāde paredzēta Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā un tā ir daļa no sabiedriskā transporta nozares reformas.

Projekta realizācijai Satiksmes ministrijai nav nepieciešami papildu valsts budžeta līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!