Foto: LETA

Satiksmes ministrijai (SM) nav konkrētas atbalstošas vai noraidošas pozīcijas par "Vienotības" deputātu iesniegto likumprojektu, kas paredz pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta braukšanas tarifu noteikšanu uzticēt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK), informēja ministrija.

Saeimas atbildīgā komisija ir lūgusi ministriju to izvērtēt un SM kopīgi ar Autotransporta direkcijas speciālistiem vērtēs, kā šis priekšlikums un vai tas vispār iekļaujas kopējā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas sistēmā, vai nav arī nepieciešami grozījumi citos normatīvajos aktos, un kā tas atbilst ES regulējumam.

Vienlaikus ministrija vērtēšot arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē Juridiskā biroja paustās bažas par normas iespējamo neatbilstību Satversmei. Atbilstoši noteiktā laikā ministrija izvērtēs un sniegs atbildi.

Kā ziņots, Saeima nodeva izskatīšanai komisijās "Vienotības" deputātu iesniegto likumprojektu, kas paredz pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta braukšanas tarifu noteikšanu uzticēt SPRK. Likumprojektu parlamentā iesnieguši "Vienotības" deputāti Vilnis Ķirsis, Kārlis Šadurskis, Janīna Kursīte, Aldis Adamovičs un Aleksejs Loskutovs.

Kā ziņots, 1.februārī spēkā stājies paaugstinātais Rīgas sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifs - 1,15 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!