Starp VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) padomes priekšsēdētāju Gunti Maču un bijušo LDz valdes locekli Staņislavu Baiko noslēgts konfidencialitātes līgums, tāpēc puses nevar komentēt informāciju par, iespējams, nesamērīgi lielas kompensācijas izmaksāšanu Baiko pēc LDz valdes locekļa amata atstāšanas.
Par to informēja Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcija nosūtījusi vēstuli satiksmes ministram Aināram Šleseram (LPP/LC) ar lūgumu skaidrot nesamērīgi lielas kompensācijas izmaksāšanu LDz valdes loceklim Baiko.

JL vēlas noskaidrot, vai atbilst patiesībai plašsaziņas līdzekļos izskanējusī informācija, ka LDz valdes loceklis Baiko par darba līguma laušanu saņēmis kompensāciju trīs gadu atalgojuma apjomā, un šādas kompensācijas summa varētu sasniegt gandrīz 200 000 latu.

JL lūdz Šleseru paskaidrot, cik lielu kompensāciju par darba līguma laušanu saņēmis Baiko, kāds ir šādas kompensācijas izmaksas juridiskais un ekonomiskais pamatojums, taču SM norādīja, ka ne ministra, ne SM darbinieku rīcībā nav informācijas par šo līgumu, tāpēc nevar to komentēt.

LDz padome 11.jūnijā mainīja uzņēmuma valdi un samazināja tās skaitlisko sastāvu. Iesniegumu par valdes locekļa amata atstāšanu iesniedzis Baiko, līdz ar to LDz valdē patlaban darbojas Uldis Pētersons, Aivars Strakšas, Andris Šteinbriks un tās priekšsēdētājs Uģis Magonis.

Jautājums par valdes skaitliskā sastāva maiņu skatīts ar LDz reorganizāciju, līdz ar kuru daļa apjoma tiek nodota koncerna meitassabiedrībām, skaidroja Sakse.

Pērn LDz pārvadājis 48,7 miljonus tonnu kravu, kas ir par 6,1 miljonu tonnu jeb 11,2% mazāk nekā 2005.gadā.

2006.gadā pārvadātas 17,36 miljoni tonnu naftas un tās produktu, kas ir par 18,3% mazāk, 14,4 miljoni tonnu akmeņogļu, kas ir par 7,4% mazāk, un 5,5 miljoni tonnu minerālmēslu, kas ir par 21,3% mazāk nekā 2005.gadā.

Šā gada pirmajos piecos mēnešos LDz pārvadājis 20,9 miljonus tonnu kravas, kas ir par 1,1% mazāk nekā gadu iepriekš.

LDz valsts kapitāla daļu turētāja ir SM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!