"Mikroautobuss piederējis kādam SIA.. Nezinam, uz kurieni bērni braukuši, varbūt kādā ekskursijā," BNS sacīja Jūrmalas ceļu policijas dežurdaļā. Mikroautobusā, izņemot tā vadītāju un kādu 19 gadus vecu meiteni, pārsvarā atradušies 1987.gadā dzimuši bērni.

Policijā BNS noskaidroja, ka mikroautobuss piederējis firmai "Leda SL", un bērni ar to vesti no skolas, bet ceļmalā stāvošais "Kamaz" piederējis kādai privātpersonai.

Sazinoties ar minēto uzņēmumu BNS noskaidroja, ka ar autobusu Spuņņciemā dzīvojošie bērni vesti uz skolu Piņķos. "Tie visi bija Spuņņciemā dzīvojoši bērni, kas mācījās Piņķos, Babītes vidusskolā.. dažādas klasēs," klāstīja firmas darbinieks Jānis Staks.

Ceļu policijas darbinieks pieļāva, ka avārija notikusi sliktās redzamības dēļ. "Mikroautobuss ieskrēja ceļmalā stāvošā "Kamazā", visticamāk, sliktās redzamības dēļ," pauda policijas pārstāvis, un piebilda, ka precīzāk par avārijas iemesliem varēšot runāt tikai pēc sīkākas pārbaudes.

Patlaban pieci cietušies bērni ievietoti dažādās slimnīcās - Bulduru slimnīcā, Bērnu klīniskajā slimnicā, kā arī Stradiņa slimnīcā. Bērni guvuši dažādas traumas, taču neviena dzīvība nav apdraudēta.

Bulduru slimnīcas traumatoloģijas nodaļā ievietoti divi avārijā cietušie bērni. Tāpat divi bērni ievietoti Bērnu klīniskajā slimnīcā - viens skolnieks guvis tikai smadzeņu satricinājumu un ievietots traumatoloģijas nodaļā, savukārt meitenīte cietusi smagāk, patreiz atrodas reanimācijā un ir kontuzēta.

"Meitenīte ir kontuzēta.. Nu dikti miegaina jau ir.. Taču par viņas dzīvības briesmām mēs runāt nevaram," sacīja nodaļas galvenais ārsts.

Savukārt viens bērns ievietots Stradiņu slimnīcas ķirurģijas nodaļā.

Uz notikuma vietu - 29 kilometrus no Rīgas - ugunsdzēsēji izsaukti plkst.17.28. Izgriežot mikroautobusa sēdekļus un sānus, atbrīvoti cietušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!