Foto: AFI
Daudzie nepamatotie un pārsteidzīgie lēmumi skaidri norāda uz labvēlību viena tirgus dalībnieka - SIA "Lattelecom" - interesēm, turklāt ne vairs tikai telefonsakaru pakalpojumu, bet nu jau visās telekomunikāciju tirgus jomās, ieskaitot abonenttelevīziju un televīzijas apraidi kopumā. To biznesa portālam "Nozare.lv" pauda telekomunikāciju un abonenttelevīzijas uzņēmuma "Baltkom" valdes loceklis Pēteris Šmidre.

Uzņēmuma preses sekretārs Lauris Kļaviņš paziņojumā medijiem norāda, ka "Baltkom" iestājas par taisnīgiem nosacījumiem visiem tirgus dalībniekiem.

"Līdz šim dominējošā tirgus dalībnieka darbības veids visuzskatāmāk izpaudās "Lattelecom" darbībā fiksēto telefonsakaru tirgū, bet kopš virszemes digitālās apraides projekta uzsākšanas vērojamas pazīmes, kas vieš pamatotas bažas arī par šīs darbības sfēras nepietiekamu regulēšanu," teikts paziņojumā.

"Baltkom" vērtējumā, uzskatāms piemērs nevienlīdzīgiem darbības nosacījumiem ir fakts, ka "nacionālās apraides raidorganizācijas ir spiestas maksāt "Lattelecom" par apraides nodrošināšanu, kamēr kabeļtelevīzijas operators "Baltkom", kas nodrošina šo programmu uztveršanu ievērojamai daļai skatītāju, iegulda privātus līdzekļus pakalpojuma nodrošināšanā".

Jau pašlaik esot vērojama virkne neatbilstību Eiropas un Latvijas likumdošanā, ko jau savā atzinumā konstatējusi Valsts kontrole un pastiprināti pēta Eiropas Komisija. Vislielāko apjukumu iedzīvotājos radījis lēmums nepamatotā steigā pārtraukt analogās televīzijas apraidi krietni pirms to paredz Latvijas un Eiropas normatīvie akti, norāda "Baltkom".

Komentējot "Baltkom" pausto, "Lattelecom" komercdirektore Kerli Gabriloviča "Nozare.lv" norādīja: "Līdz ar virszemes televīzijas ieviešanu ir saasinājusies konkurence televīzijas pakalpojumu tirgū, un likumsakarīgi, ka kabeļtelevīzijas operatori, tostarp arī "Baltkom", šo faktu uztver bez sajūsmas, tādēļ arī parādās dažādi populistiski pārmetumi. Iedzīvotāji arvien aktīvāk izvēlas virszemes televīziju, kas, protams, rada spriedzi konkurentos."

Gabriloviča skaidroja, ka patlaban virszemes televīziju skatās jau 70 000 mājsaimniecību, kas nozīmē, ka gandrīz trešā daļa analogās televīzijas lietotāju ir pārgājusi uz virszemes televīziju, un šis skaits ar katru dienu pieaug.

"No televīzijas skatītāja pozīcijām raugoties, situācija televīzijas pakalpojumu tirgū tikai un vienīgi uzlabojas - esošie televīzijas pakalpojumu sniedzēji pēkšņi atrod iespēju piedāvāt klientiem lētākus piedāvājumus, kādus līdz šim tie nez kādēļ nespēja piedāvāt," teica "Lattelecom" pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!