Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Biedrība "Sabiedrība centriskai politikai" (SCP) (iepriekš - "Sabiedrība par labām pārmaiņām") nākamā gada Saeimas vēlēšanās startēs vienotā sarakstā ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), portālu "Delfi" informēja biedrība.

SCP un LRA parakstījušas sadarbības līgumu, kas paredz kandidēšanu vienotā saraksta 13.Saeimas vēlēšanās, kā arī kopīgu darbu pie jauna politiskā piedāvājuma izstrādes.

Tāpat līgums paredz SCP pārstāvību LRA vadības institūcijās, kā arī savstarpēju koordināciju un kopīgu politisko iniciatīvu izstrādi un virzīšanu Saeimā.

SCP valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns norādījis: "Atsevišķas politiskās kustības publiskajā telpā aktīvi sākušas runāt par nepieciešamību apvienot politiķus kopīgā sarakstā. SCP un LRA to jau ir paveikušas, noslēdzot konkrētu sadarbības līgumu un veidojot LRA par spēcīgu, stabilu un prognozējamu politisko spēku, kas apvieno līdzīgi domājošus politiķus, lai panākt kvalitatīvas pārmaiņas Latvijas politikā pēc 13. Saeimas vēlēšanām."

LRA apvieno 233 pašvaldību deputātus un ir pārstāvēta 59 pašvaldībās. "Tas dod stabilu pamatu apvienībai kļūt par "gravitācijas centru" centriski domājošiem politiķiem, kuru mērķis ir panākt pārmaiņas Latvijas politikā," uzsvēris Smiltēns.

13. Saeimas vēlēšanas paredzētas 2018. gada rudenī.

Vēstīts, ka augustā Smiltēns izstājās no partijas "Vienotība".

Līdz partijas kongresam augustā Smiltēns bija "Vienotības" valdes priekšsēdētāja Andra Piebalga vietnieks. Viņš arī kļuva par vienu no partijas "sejām", regulāri apmeklējot koalīcijas sadarbības padomes sēdes.

Pirms "Vienotības" viņš pārstāvējis partiju "Sabiedrība citai politikai", kura ir viena no "Vienotības" līdzdibinātājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!