Foto: DELFI

Smiltenes novada dome nolēmusi trīs skolas - Smiltenes ģimnāziju, Smiltenes Centra vidusskolu un Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolu - apvienot vienā - Smiltenes vidusskolā, informēja pašvaldībā.

Skola tiks izvietota trīs ēkās - Dakteru ielā 27, Dārza ielā 17, Rīgas ielā 16 - ar filiāli 1. līdz 4.klašu un pirmsskolas grupām, kas arī atradīsies Rīgas ielā 16.

Pašvaldība uzskata, ka ir lietderīgi reorganizēt Smiltenes pilsētas izglītības iestādes, apvienojot Smiltenes ģimnāziju, Smiltenes Centra vidusskolu un Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolu, izveidojot modernu, mūsdienu prasībām atbilstošu vispārējās izglītības iestādi no 1.-12. klasei. Lēmums izdarīts, izvērtējot Smiltenes pilsētā esošo un prognozējamo vispārējās izglītības iestāžu piepildījumu un mācību telpu noslodzi un to pilnvērtīgu izmantošanu, mācību procesā nepieciešamo mūsdienīgu un inovatīvu informāciju un komunikācijas tehnoloģiju risinājumu ieviešanu, visiem pieejamu izmantojamo materiālo bāzi, sporta infrastruktūru un dienesta viesnīcas nodrošinājumu, pieejamību tām mūsdienu vidējās izglītības posmā nozīmīgajām izglītības programmām, kā arī metodisko funkciju pilnvērtīgu nodrošināšanu.

Reorganizācijas rezultātā vienā iestādē palielināsies izglītojamo skaits un klašu piepildījums.

Ar domes 2015. gada 30. jūnija lēmumu izveidotā darba grupa secināja, ka Smiltenes novada izglītības iestāžu tīkla optimizācijas laikā ir lietderīgi, apvienojot Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolu, Smiltenes Centra vidusskolu un Smiltenes ģimnāziju, izveidot vienu vispārējās izglītības iestādi (1.-12. klase), sekmējot plašāka izglītības programmu klāsta piedāvājumu un visu veidu resursu efektīvāku izmantošanu, kā atbalstu izglītības kvalitātes paaugstināšanai.

Reorganizācijas rezultātā izveidotā Smiltenes vidusskola pārņems Smiltenes ģimnāzijas, Smiltenes Centra vidusskolas un Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolas izglītojamos, pedagogu un tehnisko darbinieku darba līgumattiecības, mantu un finanšu līdzekļus. Vidusskola turpinās realizēt šobrīd Smiltenes ģimnāzijas, Smiltenes Centra vidusskolas un Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolas licencētās un akreditētās izglītības programmas. Jaunās vidusskolas direktors tiks izvēlēts konkursa kārtībā, bet ar esošo skolu direktorēm normatīvo aktu noteiktā kārtībā tiks izbeigtas vai grozītas darba tiesiskās attiecības. Lai nodrošinātu reorganizācijas procesu, nepieciešams izveidot reorganizācijas komisiju, kas risinās organizatoriskos jautājumus.

Dome nolēmusi, ka skolu reorganizācija pabeidzama ne vēlāk kā līdz 2016. gada 31. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!