Foto: F64

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis (NA) no jaunā gada sāks darbu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "ZAAO" valdes priekšsēdētāja amatā, tādēļ līdz nākamā gada sākumam domes deputātiem būs jāizvēlas jauns priekšsēdētājs, portālam "Delfi" pastāstīja Kukainis.

Kukainis Smiltenes domes priekšsēdētāja amatu pilda jau piecus gadus, pirms tam divus gadus bijis domes priekšsēdētāja vietnieks, bet novada domes deputāts ir jau kopš novada izveidošanas 2009. gadā.

Sarunā ar "Delfi" Kukainis atzina, ka šajā laikā ir daudz paveikts novadā un ir pienācis laiks jauniem izaicinājumiem.

Smiltenes mērs sacīja, ka viņam neesot ambīciju ļoti ilgi aizsēdēties mēra krēslā, bet ir bijusi vēlme īstenot konkrētus darbus un mērķus. Vaicāts, vai nav intereses par iesaistīšanos nacionālā līmeņa politikā, Kukainis atbildēja, ka tādu plānu viņam nav, jo vēlas palikt reģionā.

Tā kā Nacionālajai apvienībai ir deviņi no 15 domes deputātiem, tad Kukaiņa pēctecis amatā tikšot izvēlēts no viņa partijas biedru vidus, atzina pašreizējais domes vadītājs.

Lēmums par Kukaiņa iecelšanu pašvaldību atkritumu apsaimniekotāja SIA "ZAAO" valdes priekšsēdētāja amatā no 1. janvāra pieņemts piektdien uzņēmuma īpašnieku sapulcē, portālu "Delfi" informēja ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane.

Šogad pavasarī dalībnieku sapulce pieņēma lēmumu rīkot konkursu uz ZAAO vadītāja amatu, balstoties uz līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Aivara Sirmā iesniegumu par vēlmi atstāt amatu sakarā ar pensijas vecuma sasniegšanu. Sirmā amata pilnvaras ilgs līdz 31. decembrim.

Rīkot valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasi 2019.gada martā dalībnieku sapulce uzticēja SIA "ARISTA Executive Search Latvia".

Pašvaldību uzņēmums SIA "ZAAO" sniedz atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus privātpersonām un juridiskām personām visās Ziemeļvidzemes reģiona pašvaldībās, kā arī atsevišķos Malienas un Pierīgas reģiona novados, un tā īpašnieki ir 28 Vidzemes un Latgales pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!