Foto: Saeimas administrācija

Politiķis Edvards Smiltēns (V) iecerējis turpināt strādāt kā Saeimas deputāts ar pagaidu jeb tā dēvēto mīksto mandātu, šoreiz to ieņemot parlamentārieša Kārļa Šadurska (V) vietā, pēdējam pildot ministra pienākumus.

Smiltēns līdz šim deputāta pienākumus pildīja, kamēr bijusī premjerministre Laimdota Straujuma (V) atradās Ministru prezidenta amatā. Straujuma tagad iesniegumā Saeimas Prezidijam ir lūgusi atjaunot viņas uz valdības vadīšanas laiku nolikto deputātes mandātu.

Taču pašlaik plānots, ka Smiltēns bez parlamentārieša posteņa nepaliks, jo viņš iesniegumā paudis gatavību pieņemt deputāta mandātu, kamēr ministra pienākumus pilda no partijas "Vienotība" Vidzemes vēlēšanu apgabala ievēlētais deputāts. No šī apgabala ir ievēlēts Šadurskis, kurš deputāta mandātu nolēmis nolikt uz savu kā izglītības un zinātnes ministra pilnvaru laiku. Politiķis ar attiecīgu iesniegumu ir vērsies Prezidijā.

Kā ziņots, Saeima 11.februārī apstiprināja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadīto valdību. Līdz ar šo lēmumu beidzās Straujumas līdz tam brīdim vadītās valdības pilnvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!