Foto: LETA

Cīņā par "Vienotības" priekšsēdētāja amatu, "nedaudz pietrūka", jo bija cilvēki, kuri neieradās uz kongresu, žurnālistiem pauda "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Edvards Smiltēns.

Smiltēns sacīja, ka starp aptuveni 150 cilvēkiem, kuri neesot ieradušies uz kongresu, viņš saņēmis aptuveni 50 cilvēku atvainošanās par neierašanos, jo viņi nevarot ierasties personisku apstākļu dēļ. Iemesli esot bijuši dažādi, sacīja Smiltēns - kādam dejas, kādam kas cits.

Politiķis uzsvēra, ka, lai arī viņam "nedaudz" pietrūka, viņš plāno drīzumā doties uz partijas reģionālajām nodaļām, lai pārspriestu kongresā notikušo kā arī partijas turpmāko darbību un aktualitātes. "Par spīti tam, ka es neieguvu tik lielu mandātu kā partijas priekšsēdētājs, es gribu panākt, ka mēs ieviešam tās pārmaiņas, kuras vēlas partiju nodaļas," sacīja Smiltēns.

"Esmu jau minējis, ka manuprāt, jāreformē partijas domes darbs, par to arī runāšu ar Jāni Rozenbergu. Manuprāt domes līmenī ir jāformulē partijas viedoklis tādos jautājumos kā obligātais kara dienests vai citi sensitīvi jautājumi. Lai nevienam nebūtu šaubas par to kāda ir "Vienotības" pozīcija. Līdz šim mums ir bijuši dažādi viedokļi," stāstīja politiķis.

Smiltēns apstiprināja, ka kā jau debatēs solījis, viņš ir gatavs darboties Piebalga komandā. Viņš sacīja, ka ir komandas cilvēks un nekad nav uz amatiem pārlieku tiecies. "Es gribu "Vienotībā" dabūt to vienotības sajūtu, lai cilvēkiem ir pārliecība par to, ko viņi dara," pauda Smiltēns.

Partijai šobrīd svarīgi ir gatavoties pašvaldību vēlēšanām un viņš esot gatavs "mesties iekšā" šajā cīņā, palīdzot gan Saulkrastu, gan Liepājas, gan citām nodaļām. Pats Smiltēns gan negrasās kandidēt pašvaldību vēlēšanās, jo esot Saeimas deputāts.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka par partijas priekšsēdētāju ar 237 balsīm no 441 derīgas vēlēšanu zīmes ievēlets bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs. Otrs partijas priekšsēdētāja kandidāts - Smiltēns, ievēlēts partijas valdē, kopā ar bijušo partijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Tāpat valdē ievēlēti Olafs Pulks, Aivars Rublis, Līvija Klavinska, Karīna Korna, Kārlis Šadurskis, Arvils Ašeradens, Krišjānis Kariņš, Artis Pabriks, Rihards Kozlovskis, Raimonds Čudars, Jānis Reirs un Hosams Abu Meri.

Jau ziņots, ka sestdien norisinās politiskās partijas "Vienotība" ārkārtas kongress. Kongresa sākumā bija reģistrējušies 427 delegāti. Kongresu sasaukt ātrāk par iepriekš lemto oktobri, aicināja partijas reģionālās nodaļas. Partijas ārkārtas kongresā tika vēlēta gan partijas valde, gan priekšsēdētājs.

"Vienotība" dibināta 2011.gada augustā, apvienojoties partijām "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai". Partijas mērķis ir veidot Latviju par nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni, pausts partijas mājaslapā. Āboltiņa partiju vadījusi kopš tās dibināšanas.

Tāpat jau ziņots, ka "Vienotība" jaunākajos centra SKDS publicētajos partiju reitingos maijā ieņem ceturto vietu ar 5,4% vēlētāju atbalstu. Savukārt pēc "Latvijas Faktu" aptaujas par "Vienotību" balsotu 4,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!