Foto: Saeimas administrācija

No "Vienotības" aizgājušais partijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns turpmāk darbosies biedrībā "Sabiedrība par labām pārmaiņām", ar kuras dalību 2011. gadā dibināta partija "Vienotība", trešdien intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja pats Smiltēns, atsaucoties uz Valda Dombrovska partijas kongresā pausto par "atgriešanos pie saknēm".

Vaicāts, vai viņš neplāno pievienoties kādam no pieciem no "Vienotības" iepriekš aizgājušajām personām, Smiltēns pauda, ka neplāno pāriet pie kāda cita politiskā spēka. Politiķa plānos ir ar trešdienu atgriezties pirms 10 gadiem dibinātajā biedrībā "Sabiedrība par labām pārmaiņām", kur viņš "politiski piedzimis".

Smiltēns sacīja, ka biedrībā vēlas redzēt jaunus cilvēkus, ko iesaistīt politiskajos procesos. "Tās būs manas politiskās mājas," runājot par biedrību, sacīja bijušais "Vienotība" biedrs. Savukārt uz jautājumu, vai biedrība netaisās sadarboties ar kādu citu politisko spēku Latvijā, Smiltēns atbildēja, ka "tad jau redzēs".

Jau vēstīts, ka bijušais "Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no partijas.

Smiltēns par izstāšanos no partijas paziņoja sestdien "Vienotības" kongresā, kad viņš arī atteicās no kandidēšanas uz politiskā spēka priekšsēdētāja amatu. Smiltēns to pamatoja ar solījumu pildīšanu - iepriekš viņš mudinājis risināt jautājumu par "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas nomaiņu, taču tas nav noticis.

Politiķis arī izstāsies no "Vienotības" frakcijas un darbosies Saeimā kā neatkarīgais deputāts.

Smiltēnam atsaucot savu kandidatūru, palika tikai viens kandidāts uz "Vienotības" priekšsēdētāja amatu - ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, kurš turpmāk arī vadīs šo politisko spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!