Foto: F64

Ņemot vērā, kā Artuss Kaimiņš ("KPV LV") ir paudis atbalstu Krišjāņa Kariņa (JV) veidotajai valdībai, tieši viņš varētu kļūt par nākamo "KPV LV" kandidātu uz ekonomikas ministra amatu, pieļāva politiskā spēka līderis Aldis Gobzems ("KPV LV"). Vienlaikus Gobzems uzsvēra, ka ir pret Kariņa veidotu valdību.

Vēstīts, ka partijas "KPV LV" pārstāvis Didzis Šmits atsaucis savu kandidatūru uz ekonomikas ministra amatu, "Rīga TV24" paziņoja pats politiķis. "KPV LV" līderis Gobzems, kurš jau decembrī paziņoja, ka ir pret Kariņa veidotu valdību, atzina, ka atbalsta Šmita lēmumu. Ņemot vērā, ka abi politiķi ir līdzīgi domājoši, Gobzems nojautis, ka šāds solis no Šmita puses varētu tikt sperts.

Viņš uzskata, ka Kariņam valdībā nevajag "KPV LV", Politiskais spēks ir vien nepieciešams uz balsojuma brīdi. Gobzema ieskatā vienīgais ieguvējs no šādas valdības būtu pati "Jaunā Vienotība". Parlamentārietis šo procesu salīdzināja ar "politiskā līķa reanimāciju".

Vēstīts, ka bez Gobzema arī Didzis Šmits, Linda Liepiņa un Karina Sprūde ir paziņojuši, ka Kariņa valdību varētu neatbalstīt. Vai neatbalstītāju lokam pievienosies vēl kāds, "KPV LV" līderis nezināja teikt. Taču gadījumā, ja Kariņa valdība gūs atbalstu frakcijā, par ekonomikas ministru varētu virzīt Kaimiņu, jo viņš ir paudis atbalstu Kariņa valdības veidošanas procesam, pieļāva "KPV LV" līderis.

Gobzems uzsvēra, ka "KPV LV" frakcijā neesot sajūsmas spiedzienu par topošo valdību, kā arī galīgais lēmums par iešanu Kariņa valdībā vēl nav.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka "KPV LV" frakcijas sēde notiks pirmdien. Tajā tiks lemts par tālākajiem soļiem. Tad arī varētu tikt rasts risinājums. "Noteikti nebūs straujas kustības," iepriekš paredzēja "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Jau ziņots, ka premjera amata kandidāts Kariņš, reaģējot uz piektdienas vakara notikumiem, sociālajā vietnē "Twitter" pateicies Šmitam par ieguldīto darbu. Kariņš aicina "KPV LV" virzīt jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!