Foto: DELFI
Sniegs un putenis ceturtdien apgrūtina braukšanas apstākļus visā Latvijā, bet it īpaši Vidzemē un Latgalē, turklāt pēcpusdienā laiks kļūs aukstāks, informē autoceļu uzturētāji un meteorologi.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) ziņo, ka ceturtdien rīta pusē gandrīz visā Latvijā snieg, vietām Kurzemē puteņo. Gaisa temperatūra ir no -10 līdz 0 grādiem. LVC brīdina, ka autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo šādos laika apstākļos samazinās redzamība, uz brauktuvēm veidojas sniega sanesumi,piebraukta sniega kārta un apledojums.

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir daudzviet visā valsts teritorijā, savukārt vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs un ledus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka vislielākais sals pašlaik piemeklējis Alūksni, kur gaisa temperatūra nokritusies līdz -14,3 grādiem, savukārt vissiltākais laiks pēdējā 2009.gada dienā valda Baltijas jūras piekrastē, kur gaisa temperatūra svārstās ap nulli.

Meteorologi ziņo, ka arī ceturtdien ciklona rietumu malas ietekmē Latvijā saglabāsies mākoņains laiks, brīžiem nedaudz snigs, jūras piekrastē iespējams arī slapjš sniegs. Pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas piekrastē brāzmās saglabāsies līdz 14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra ceturtdien gaidāma 0 līdz -5 grādu robežās, bet Vidzemē tā nepārsniegs -6 līdz -10º. Tomēr, ieplūstot aukstam gaisam, dienas otrajā pusē gaisa temperatūra vēl par par 1 līdz 3 grādiem pazemināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!