Foto: DELFI

Sniegs un apledojuma veidošanās trešdienas rītā daudzviet valsts centrālajā un austrumdaļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Veclaicenes virzienā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam un no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, kā arī Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz pat Valkai.

Tāpat papildu piesardzība jāievēro, braucot pa Rīgas apvedceļa posmos no Baltezera līdz Saulkalnei, Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Nīcgalei, Rēzeknes virzienā no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un Rēzeknes apvedceļa, Jelgavas virzienā no Jelgavas līdz Meitenei un Liepājas virzienā no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir Kuldīgas, Dobeles, Saldus, Liepājas un Ventspils apkārtnē.

Piesnigušos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 150 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi – lietus, slapjš sniegs, dažviet veidosies arī neliels apledojums. Kurzemē atsevišķos rajonos iespējama migla.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!